(FOTO) PLJAČKAO S PERIKOM NA GLAVI: Sijao strah po Zagrebu, Splitu i Varaždinu, pištoljem prijetio prodavačicama

Ilustracija/Foto: Doris Vučić

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske i Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje da je počinio tri kaznena djela “Razbojništvo”.

Foto: PU zagrebačka

Naime, sumnja se da je od sredine siječnja 2019. godine do sredine veljače 2020. godine na području Zagreba, Varaždina i Splita počinio po jedno razbojništvo na način da je maskiran perikom i naočalama s ciljem prikrivanja svog identiteta, ulazio u zlatarnice te prijeteći verbalno i pištoljem kod zaposlenica izazivao strah i bojazan za život, upućujući im naredbe.

Foto: PU zagrebačka

Uz izgovorene zapovijedi, uzimao je zlatni nakit iz stalaža zlatarnice, a po izlasku bi zaposlenice vezivao plastičnim vezicama.

Nastala ukupna materijalna šteta iznosi oko 341.000 kuna, javljaju iz PU zagrebačke.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, dok se osumnjičeni nalazi u istražnom zatvoru zbog ranije počinjenih kaznenih djela.

Komentari