(FOTO) Otkriveno odakle je krenuo veliki požar koji je sinoć izbio u središtu grada

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Veliki požar izbio je u utorak navečer u stanu u zgradi u Gotovčevoj ulici na broju 6, a vatra se vrlo brzo proširila no vatrogasci su je uspjeli ugasiti.

Kako javlja Dnevnik.hr, zagrebački vatrogasci dojavu o požaru dobili su u utorak u 20:42, a požar je krenuo iz kuhinje u jednom od stanova na četvrtom katu te se proširio na susjedni stan. Vrlo brzo, vatra se proširila na niže katove, ali i na krovište zgrade.

Iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba javljaju da, iako je zagrebačka policija ranije javila kako je najvjerojatnije opožareno osam stanova, ipak se radi o četiri. Naime, dva su stana u potpunosti izgorjela, dva stana ispod njih su oštećena.

Radi se uglavnom o oštećenjima roleta i prozora, a osim toga, opožareni su stubište, tavanski prostor i dva automobila na koje su padali opožareni dijelovi.


Požar je ugašen oko 23 sata, a vatrogasci i dalje osiguravaju zgradu zbog fasade po kojoj se požar proširio. Jedna je osoba ozlijeđena i pružena joj je liječnička pomoć, a ostali stanarin su zbrinuti. Vatrogasci ostaju na terenu do završetka policijskog očevida.

“Požar je krenuo na četvrtom katu, ubrzo se proširio na treći kat, a zahvatio je i krovište. Prijetila je opasnost da se putem krovišta vatra proširi i na ostali dio građevine, ali je brzom intervencijom to spriječeno. Na intervenciji su bili vatrogasci iz tri postaje – sedam vozila te 28 profesionalnih i četiri dobrovoljna vatrogasaca”, kazao je u noći na srijedu Miroslav Merćep, zapovjednik smjene JVP-a Zagreb te dodao kako su na teren došli za otprilike pet minuta nakon dojave.

Komentari