Filmska potjera u Zagrebu: Provalili u trgovinu pa bježali od policije! Autom sletjeli s ceste, a vozač se i ozlijedio

foto:MUP

U noći s četvrtka na petak u gradu se odvijala prava policijska potjera. Troje ljudi opljačkalo je poslovnicu Bipe u zagrebačkom kvartu Prečko.

“Čuli smo alarm koji se oglasio dva puta, u nekoliko minuta je stiglo šest-sedam policijskih vozila, blokirali su cestu na križanju Horvaćanske i Dobronićeve. Zatim je uslijedila potjera po Slavonskoj”, rekla je čitateljica 24sata.

Zagrebačka policija dobila je dojavu u petak, 45 minuta poslije ponoći. Prema informacijama od policije, nekoliko prekršitelja je provalilo u trgovinu te su ukrali veću količinu parfema.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

“Prema tada prikupljenim saznanjima utvrđeno je da su se udaljili osobnim automobilom te su zagrebački policajci započeli intenzivno traganje na toj i okolnim lokacijama. Nedugo potom su policijski službenici, uočili traženo vozilo na raskrižju ulica Savske i Vukovarske te krenuli za njim.


Dolaskom do parka na Zelenom trgu, vozilo je sletilo s kolnika, nakon čega je trčeći iz vozila počeo bježati muškarac, dok je u vozilu uhićeno dvoje putnika, žena i muškarac. Nad osobama su uporabljena sredstva prisile radi sprečavanja bijega. U isto vrijeme, nedaleko vozila, policijski službenici, sustigli su vozača te nad njim uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje) radi sprječavanja daljnjeg bijega.

Tijekom bijega od policije vozač je preskočio zidić te u doskoku ozlijedio nogu. Liječnička pomoć mu je pružena u KBC Sestre milosrdnice gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Trojac je priveden u službene prostorije”, stoji u priopćenju.

“Prvo sam pomislila da je potres u pitanju, zabrinuo me alarm. Zatim smo shvatili da je pljačka u pitanju. Uopće mi nije svejedno”, rekla je susjeda.

Komentari