EVO TKO JE MUŠKARAC IZNESEN IZ ARENE! U pozadini drame prijetnje, ‘cipelarenja’, kuverte pune eura…

Čitatelj

Konačno je otkriveno zašto je sedmorica specijalaca u zagrebačkoj Areni potrbuške iznosila zamaskiranog muškarca. Naime, elitna Ekipa za posebne zadaće tog je dana locirala Lea Z. (30) kojeg se sumnjiči za iznudu.

Iza dramatičnog uhićenja stoji još dramatičniji sukob nekoliko muškaraca zbog komplikacija vezanih uz prodaju Audija A8. Naime, Leo je sa Zadraninom (34) u svibnju dogovorio prodaju spomenutog vozila za 20.000 eura, piše Jutarnji. Iznos je Zadranin trebao uplatiti Leu u roku od tri mjeseca, no to nije učinio. Zamolio je potom Lea da se rok otplate produlji za još mjesec dana, no Leu se to nije svidjelo. Prije isteka novog roka Leo je svakodnevno zvao Zadranina koji mu je ponudio da mu auto vrati, ali ta opcija nije dolazila u obzir.

Zadranin je potom Audi prodao za manji novac nego što je kupio te je dobivenim iznosom pokušao podmiriti dio duga. Nazvao je Lea i dogovorio susret u Zapruđu, a na primopredaju novca poslao je prijatelja jer je strahovao za život.

Leo i njegovo troje pomagača nisu bili zadovoljni ponuđenom svotom pa su bacili omotnicu i odlučili posjetiti Zadranina u njegovom gradu.


Kada su 15. svibnja došli u Zadar autom su 34-godišnjaku i njegovoj djevojci prepriječili put te su ga rukama i nogama izudarali po tijelu i lakše ozlijedili. Leo mu je tada poručio da dug više ne iznosi 20.000, već 35.000 eura.

Zadranin se potom obratio policiji koja je 22. listopada u organiziranoj akciji, tijekom primopredaje označenih eura, uhitila naoružanog Lea, bacili ga na pod, vezali mu ruke na leđima te ga potrbuške odnijeli do policijskog vozila u garaži.

Nekoliko sati kasnije, uhićeni su i njegovi prijatelji. Naime, Lea Z. i Viktora M. (29) sumnjiče za iznudu te su im oduzeti i pištolji, a Milan N. (40) i Drago L. (32) odgovarat će za pomaganje u (ne)djelu.

 

 

Komentari