Dvojac koji je iskoristio psihički bolesnu osobu kako bi ukrali milijune, osuđen za novi zločin! U pola godine ukrali 8 milijuna kuna!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na zagrebačkom Županijskom sudu Ljubinka Petrović i Željko Ćirković nepravomoćno su osuđeni za zloporabu povjerenja u  gospodarskom poslovanju. Ona je osuđena na jedinstvenu kaznu od tri godine i dva mjeseca zatvora te mora vratiti 6,1 milijun kuna nepripadajuće imovinske koristio. On je nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora te mora vratiti 1,4 milijuna kuna nepripadajuće imovinske koristi.

U 10 mjeseci oni su s računa tvrtke podigli su 7,6 milijuna kuna u gotovini uz tvrdnju kako im je taj novac potreban za pokrivanje materijalnih i putnih troškova, a radilo se i ukupno 49 transakcija.

Prema optužnici, teretili su se da su od 26. veljače 2008. do 10. prosinca 2008. dizali novac s računa trgovačkog društva TT-promet d.o.o.. Na čelo tog društva postavili su muškarca, koji je tijekom suđenja iskazivao da su se njih troje upoznali u kafiću u kojem su mu Ljubinka Petrović i Ćirković ponudili da za  novčanu naknadu bude fiktivni direktor društva. On je na to pristao, no obećanu novčanu naknadu nikada nije dobio niti je spomenuto društvo vodio, piše Večernji.

Ljubinka Petrović je  već ranije osuđivana za slična djela, a Ćirković je također višestruko osuđivana osoba, pa sud smatra da su izrečene kazne primjerene – kazala je sutkinja Bumči u obrazloženju nepravomoćne presude.


Naime, spomenuti dvojac je i 2018. bio osuđen jer su psihički bolesnu osobu nagovorili da osnuje tvrtku iz koje su onda izvukli oko tri milijuna kuna.

Komentari