Doznaju se novi detalji nezapamćene tragedije u Hercegovini: ‘Preminuli su sjedeći za stolom’

Izvor: Facebook Blidinje/ Screenshot

Na prvi dan nove godine Hercegovinu je smrt osmero mladih zavila u crno. Sada izlaze i novi detalji toga što se dogodilo.

Završena je obdukcija tijela stradalih u Tribistovu kod Posušja. No još neće biti poznati rezultati.

“Napravili smo obdukciju svih osam stradalih i sad prikupljeni materijali idu na toksikološko vještačenje u Sarajevo. Tek nakon toga znat će se stvaran uzrok smrti tragično preminulih”, rekao je dežurni tužitelj Zapadnohercegovačkog kantona Borislav Čuljak, prenosi Dnevni avaz.

Istražitelji vjeruju kako je uzrok smrti osmero mladih iz Posušja ispušni plin iz agregata. Nesreća se dogodila u novogodišnjoj noći, u petak ujutro četiri ženske i četiri muške osobe u dvadesetim godinama života pronađene su mrtve u vikendici u kojoj su prethodnu noć slavili doček Nove godine.


Fra Marinko Leko, župnik župe Sv. Ivana Krstitelja u Rakitnom, rekao je u razgovoru za Avaz da je šestero od osam mladih ljudi koji su stradali u vikendici u Tribistovu iz njegove župe.

‘Zajedno su se držali’

“Drugo dvoje je iz Posušja. To je bila jedna vrlo lijepa ekipa, zajedno su se držali, vrlo pozitivna. Željeli su zajedno dočekati Novu godinu”, rekao je Leko.

Jedan od roditelja rekao mu je da je njih sedmero bilo za stolom, dok je jedan pao s klupe jer je sjedio na njenom kraju.

“U subotu ujutro jedan od roditelja rekao je da ih je bilo sedmero za stolom dok je jedan pao dolje jer je sjedio na kraju klupe. Što se tiče pogreba, sve ovisi o obdukciji. Čini mi se da će sprovod biti u ponedjeljak, bilo mi je najvažnije slažu li se da se organizira zajednički sprovod. Služba Božja bit će izvan crkve, zbog ovog vremena. Ali i da nije korone, toliko je zanimanje u Hercegovini, pogotovo ovdje bliže Posušju, da će biti svijeta, što kaže naš narod, kao pljeve. Zbog toga se nije moglo ni pomišljati da služba Božja bude unutra, nego ispred crkve”, rekao je Fra Marinko.

Komentari