DOŠAO TAKSIJEM PA PUCAO PO DUBRAVI: Htio ubiti 40-godišnjaka, rekao taksistu da ga malo pričeka dok nešto obavi

Ilustracija: Matija Habljak/PIXSELL

Zagrebačka policija objavila je detalje pucnjave u Dubravi koja se dogodila u popodnevnim satima na blagdan Sveta tri kralja.

“Policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Ubojstvo u pokušaju” na štetu 40-godišnjaka te nad 35-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “Teška krađa” te kazneno djelo “Nedozvoljena trgovina”.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako se osumnjičeni 29-godišnjak, 6. siječnja oko 13.40 sati, s adrese prebivališta taxi vozilom kojim je upravljao taxi vozač, dovezao do obližnje ulice, gdje je od taxi vozača zatražio da ga kratko pričeka. Potom se pješice udaljio po Južnoj ulici u smjeru juga, noseći preko lica zaštitnu masku, dok je preko glave prebacio kapuljaču, da bi se potom zaustavio na kolniku Južne ulice, ispred obiteljske kuće u kojoj stanuje oštećeni, a koji se u međuvremenu pojavio na prozoru sobe na katu kuće, tada je između njih došlo do verbalne prepirke, da bi osumnjičeni izvadio pištolj, koji je neovlašteno posjedovao te u smjeru oštećenog, u namjeri da ga ubije, ispalio nekoliko hitaca, a jedno zrno ispaljenog streljiva ga je pogodilo u predjelu lijevog ramena, nakon čega osumnjičeni bježi.

Ozlijeđeni je kolima hitne pomoći žurno prevezen u KBC Zagreb gdje je utvrđeno da je zadobio tešku tjelesnu ozljedu opasnu po život.


Tijekom kriminalističkog istraživanja, prilikom pretrage doma i drugih prostorija na adresi prebivališta osumnjičenog na području Dubrave, policijski službenici su pronašli veću količinu kave u originalnoj ambalaži i veću količinu alata, za koje postoji sumnja da potječu iz više imovinskih kaznenih djela.

Materijalna šteta oko 35.800 kuna

Ujedno zagrebačka je policija na adresi stanovanja osumnjičenog, uhitila i osobu starosti 24-godine za kojom je bilo raspisano nekoliko potraga.

Daljnjim radom kroz kriminalističko istraživanje zagrebačka policija došla je do saznanja kako je osumnjičeni 35-godišnjak zajedno s još jednom, zasad nepoznatom muškom osobom, 6. siječnja u večernjim satima, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, došao na adresu na području Dubrave, nakon čega su otišli do stana oštećene 28-godišnjakinje, ušli na hodnik kuće sa stanovima, došli na prvi kat, gdje su ušli na zajedničku terasu te došli do terase stana.

Sumnja se, fizičkom snagom su podigli zaštitnu roletu te obili krilo vrata, ušli u prostor, ispremetali stvari po prostorijama te otuđili tri narukvice, sat, prsten, naušnice te neutvrđenu količinu tableta. S otuđenim predmetima su pobjegli osobnim automobilom. Materijalna šteta iznosi oko 35.800 kuna.

Također, sumnja se da je osumnjičeni neutvrđenog dana s ciljem da neovlašteno kupi, proda, prenese ili razmjenjuje robu ili predmete čiji je promet zabranjen ili ograničen i na taj način za sebe i drugoga pribavi protupravnu imovinsku ili drugu korist, na ilegalnom tržištu pribavio 18,5 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH, kako bi ga dalje preprodavao. Navedeni duhan je otac osumnjičenog dragovoljno predao policijskim službenicima.

Po provedenom kriminalističkom istraživanju obojica osumnjičenih su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu”, izvijestila je zagrebačka policija.

Komentari