DJEVOJČICA PREMINULA ZBOG VODENIH KOZICA Njezin mladi život završio je na putu od Mostara za Zagreb

gradacac.org

Na putu iz Mostara za Zagreb preminula je 9-godišnja Marija R. iz BiH od komplikacija nastalih nakon što je oboljela od vodenih kozica.

Ona se liječila u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, no kako joj je stanje bilo sve gore, tamošnji liječnici odlučili su je poslati na liječenje u Zagreb. U nedjelju oko 12 sati uputili su je iz Mostara za Zagreb Hitnom pomoći. U vozilu iza Hitne putovali su roditelji djevojčice. No, na autocesti između Splita i Zadra djevojčici se stanje pogoršalo, pišu 24 sata. Ekipa Hitne pomoći odmah je sišla s autoceste i zaputila se u zadarsku bolnicu. No, unatoč trudu liječnika, devetogodišnjakinja je oko 19 sati preminula. Djevojčica je navodno na autocesti između Splita i Zadra pala u arest, prestali su joj raditi srce i pluća. Iz zadarske bolnice potvrdili su da su tijekom nedjelje primili djevojčicu u pratnji liječničke ekipe iz SKB-a Mostar zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

“Dežurni liječnici Objedinjenog hitnog bolničkog prijama poduzeli su sve mjere, međutim unatoč poduzetom djevojčica je preminula” rekao je dr. Edi Karuc iz zadarske bolnice. Liječnicima ipak nije bilo jasno zbog čega Hitna pomoć nije odmah išla u Split te zbog čega su mostarski liječnici zahtijevali da djevojčicu odvezu u Zagreb.

“Znam i sigurna sam da ćeš nas čuvati i paziti odozgo. Nebo je dobilo najljepši osmijeh. Volim te. Moj Anđeo je izgubio svoju životnu borbu” napisala je učiteljica u oproštaju od devetogodišnjakinje, prenosi Večernji.


Komentari