DILER UNAJMIO SKLADIŠTE DA OSTVARI SVOJ PLAN! Policija mu pronašla više od sedam tona duhana!

PUZ

Zagrebačka policija uhvatila je 39-godišnjaka koji je u Ježdovcu unajmio skladište i tamo rezao i usitnjavao duhan te ga potom pakirao i preprodavao na području Grada Zagreba i Samobora.

Nakon kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku i kaznena prijava je podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 39 godine zbog sumnje da je počinio kaznena djela „Nedozvoljena proizvodnja“, „Nedozvoljena trgovina“ i „Povreda žiga“.

Sumnja se da je osumnjičeni tijekom rujna i listopada 2020. godine s ciljem da za sebe i drugoga pribavi protupravnu imovinsku ili drugu korist u Ježdovcu, unajmio skladišni prostor, nakon čega je, kupio stroj za rezanje i usitnjavanje duhana tzv. „ rezalicu“, koju je potom dopremio i montirao u navedenom skladišnom prostoru. U više navrata, na ilegalnom tržištu je kupio veće količine duhana u listu, koji je potom dovezao i uskladištio u ranije unajmljenom skladišnom prostoru. Nakon toga je osumnjičeni navedeni duhan u listu pomoću „rezalice“, rezao i usitnjavao, a potom pakirao u manje krivotvorene plastične vrećice u pakiranja po 50, 500 i 1000 grama te u plastične vreće u količinama od 10 i 20 kilograma, a potom dalje preprodavao na području Zagreba i Samobora te šireg područja Republike Hrvatske.


PUZ

Nadalje, sumnja se da je pribavio stroj za punjenje cigareta tzv. “punilica” koju je potom montirao na adresi u Kerestincu, u tavanskoj prostoriji kuće u svom vlasništvu, pomoću kojeg je sitno rezani duhan punio u cigare, a potom ih dalje preprodavao.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji sa carinskim službenicima Ministarstva financija, Carinske uprave, temeljem naloga Županijskog suda obavili su pretragu unajmljenog skladišnog prostora kojom prilikom je pronađen stroj za rezanje i usitnjavanje duhana tzv. “rezalica”, 13 komada noževa koji se montiraju na tzv. “rezalicu” i služe za rezanje i usitnjavanje duhana u listu, jedna vaga, 52 kartonske kutije u kojima se nalazi duhan u listu, sveukupne težine 6190 kilograma, 67 plastičnih vreća ispunjenih sitno rezanim duhanom sveukupne težine 715 kilograma, 5 plastičnih vreća u kojima se nalazi duhan u listu sveukupne težine 80 kilograma, a sve bez odgovarajućih nadzornih markica Ministarstva financija RH te ručni viličar.

PUZ

Pretragom kuće u Kerestincu pronađen je stroj za punjenje cigareta tzv. “punilica“, 145 komada plastičnih vrećica zapremnine 50 grama, ispunjenih sitno rezanim duhanom sveukupne težine oko 40 kilograma, 107,8 kilograma sitno rezanog duhana, 103 komada cigareta ručno punjenih sitno rezanim duhanom, također sve bez odgovarajućih nadzornih markica Ministarstva financija RH te 6 kartonskih kutija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 39-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu”, izvijestila je policija.

Komentari