Detalji strašne nesreće kod Okučana: U kamionu je bilo oko 20 migranata, još dvije osobe su životno ugrožene

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija

Očevid nakon teške prometne nesreće na autocesti A3 između čvorova Novska i Okučani u kojoj je poginulo četvero, te je ozlijeđeno 11 ljudi i dalje je u tijeku.

“Dovezeno je 11 ozlijeđenih osoba, šest ih ima teške tjelesne ozljede, od toga je dvoje životno ugroženo, a jedan je na operaciji. Među ozlijeđenima ima i djece. Svi ozlijeđeni su mlađe životne dobi”, rekao je Josip Kolodziej, ravnatelj OB Nova Gradiška za 24 sata.

U kamionu bilo oko 20 ljudi, a kako se neslužbeno doznaje osobe su bile smještene u tovarnom prostoru kamiona gdje se nalazila i  kartonska ambalaža za mlijeko. Pretpostavlja se da je riječ o migrantima, no službena potvrda iz policije još nije stigla.

U 4:10 sati, policija je privremeno zatvorila promet na sjevernoj kolničkoj traci autoceste, te potom u 5.20 sati i na južnoj kolničkoj traci autoceste, zbog mogućnosti prilaza vozilima žurnih službi i pružanja pomoći ozlijeđenim osobama.


Vučne službe su kamion s autoceste odvukli oko 10 sati kako bi se promet mogao nastaviti.

Podsjetimo,  nesreća se dogodila u noći s nedjelje na ponedjeljak oko 3 sata  na autocesti A3 kod Okučana. Policija je dojavila kako je u 3:12 sati u Operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko-posavske zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći na autocesti A3, na sjevernoj strani u blizini Okučana.

Policijski službenici su odmah upućeni na mjesto događaja, gdje su potvrdili istinitost dojave te utvrdili da se prevrnulo teretno vozilo nacionalnih registracijskih oznaka Republike Srbije.

Komentari