‘BMW NIJE KOČIO’ Izlaze detalji nesreće, radnik je od udarca odbačen sa stola i na mjestu poginuo

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Jeziva tragedija dogodila se u rano jutro u subotu samo par metara od naplatnih kućica postaje Mraclin autoceste A11 u smjeru Siska.

“BMW je probio vanjski zid, koji je od pune cigle, pregradni zid i na trećem zidu se zaustavio. Osoba koja je poginula od udara je bila odbačena unutar prostorije upravne zgrade u koju je uletio, a kad su vatrogasci došli vrlo brzo nakon poziva za intervenciju u 5.32 minute vozač je još bio za upravljačem BMW-a”, rekao je za Jutarnji Ivica Maceković, vršitelj dužnosti zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica čijih je šest vatrogasaca s jednim navalnim vozilom sudjelovalo u izvlačenju ozlijeđenog iz smrskanog automobila.

Iako su pomislili da je mrtav, nakon što su pokucali na lim automobila, vozač se trznuo i nesuvislo izgovorio par riječi. Rekao je da ga bole kuk i glava, a onda je pristigla hitna pomoć.

Photo: JVP Velika Gorica

“Moji dečki su krenuli s intervencijom na vozilu jer nije bilo jednostavno u tom skučenom prostoru izvući ozlijeđenog iz automobila. Vrata se nisu mogla otvoriti, a samo po zadnjem dijelu se moglo zaključiti da se radi o BMW-u”, objašnjava Maceković.


Kako je priopćio HAC, njihov djelatnik sjedio je na svom radnom mjestu i na mjestu je poginuo. Jutarnji piše da je imao 54 godine.

Ozlijeđeni je bio u BMW-u koji se velikom brzinom zabio u objekt HAC-a pored naplatnih postaja.

Prema onome što se dosada uspjelo ustanoviti, a što su vidjeli neki koji su bili na mjestu nesreće vozač BMW-a uopće nije kočio, ali na mokrom i skliskom kolniku nisu se ni vidjeli jutros tragovi kočenja vozila, pa se pretpostavlja da se punom brzinom zabio u zgradu.

Očevid je u tijeku.

Komentari