BIZARNO: Krivotvorene novčanice skrivao u čarapi! Muškarac iz tri zagrebačke mjenjačnice ‘izmuzao’ masne svote novce

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Zagrebačka policija prijavila je 40-godišnjeg slovenskog državljanina kojeg sumnjiči da je u ponedjeljak oko 12:30 sati stavio u optjecaj 88 krivotvorenih novčanica u apoenima od 50 američkih dolara koje je u dvjema mjenjačnicama u središtu Zagreba zamijenio za 27.280 kuna.

Naime, 40-godišnjak je u Gajevoj ulici zaposlenici mjenjačnice u predao 48 krivotvorenih novčanica u apoenima od 50 američkih dolara, koje je pribavio na zasad neutvrđeni način. Ne sumnjajući u valjanost deviza, zaposlenica mjenjačnice je 40-godišnjaku isplatila 14.880 kuna.

Na potpuno isti pokvareni način osumnjičeni je samo sat vremena kasnije prevario i zaposlenicu mjenjačnice na Preradovićevom trgu koja je 40-godišnjaku za 40 krivotvorenih novčanica od 50 dolara isplatila 12.400 kuna, dodala je policija.

I još mu nije bilo dosta


Za iduću prevaru pričekao je samo nekoliko minuta, te je u Vlaškoj ulici pokušao zamijeniti još 40 lažnih novčanica od 50 dolara, ali je učinkovitom suradnjom s građanima uhićen pri pokušaju zamjene.

Kad je došla policija osumnjičeni je policajcima predao još 47 krivotvorenih novčanica u apoenima od 50 dolara koje je skrivao u čarapi i okopojasnoj torbici dok je u njegovom automobilu pronađen novac za koji se sumnja da potječe od izvršenja kaznenih djela, dodala je zagrebačka policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari