Ante će 14 mjeseci provesti u zatvoru jer je ukrao majicu iz Lidla. Na izlazu se naguravao sa zaštitarom Neviom

Foto: Duje Klaric / CROPIX

Čak 14 mjeseci konobar Ante će provesti u zatvoru nakon što je iz Lidla na Radničkom odvojku ukrao plave majice vrijedne 89,99 kuna i na izlasku se naguravao sa zaštitarom.

Presudio je tako Općinski sud koji ga je proglasio krivim i odredio mu čak 14 mjeseci zatvora: šest mjeseci bezvujetno i osam mjeseci uvjetno, prenosi Danica.

Prema presudi, krađa se dogodila u listopadu 2019. nešto poslije 12.30 sati kada je Ante u Lidlu skinuo etiketu s majce Livergy veličine XL, a potom je odjenuo i preko navukao svoju majicu.

No, zaštitar Nevio zamijetio je njegovu krađu putem videonadzora te ga pokušao zaustaviti na izlazu iz trgovine. U naguravanju koje je uslijedilo Nevio je zaradio natučenje desnog ramena.


Na suđenju je Ante priznao baš sve te izrazio kajanje zbog učinjenog. Zaštitar je svjedočio kako ga je uspio svladati tek kad mu je na parkiralištu dućana pomogao jedan muškarac, a ubrzo je stigla i policija.

Presuda je nepravomoćna i Ante se na nju može žaliti. Kao otegotnu okolnost sud mu je uzeo nasilničko ponašanje i raniju osuđivanost, prenosi Danica.

Komentari