Ako imate bilo kakvu dojavu o krađi humanitarne pomoći, prijavite policiji! ‘Zasad nemamo nijednu prijavu’

FOTO: Facebook

Na društvenim mrežama pojavile su se poruke s informacijama da se krade imovina unesrećenih u potresu u Sisku, Petrinji i Glini. Također, pojavile su se i navodne informacije kako se napadaju vozači koji dovoze hranu.

Policija je apelirala na građane da im dojave ako znaju nešto o tome. Kažu i kako zasad nisu zaprimili nijednu dojavu.

“Zbog velikog broja zaprimljenih upita o krađama i provalama u nekretnine i pokretnu imovinu građana na potresom pogođenom području, kao i objavama koje se pojavljuju na društvenim mrežama, obavještavamo javnost da ova Policijska uprava do sada nije zaprimila dojave građana o krađama imovine, kao niti napade na vozače koji dovoze humanitarnu pomoć građanima.

Objave koje se pojavljuju na društvenim mrežama, bez konkretnih informacija i činjenica, i koje policija nije zaprimila, niti je o njima obaviještena od strane oštećenih građana ili mogućih svjedoka kaznenih djela ili prekršaja, samo štete građanima te unose nemir i nesigurnost.


Ovim putem pozivamo građane da sva saznanja do kojih dođu, a odnose se na činjenje kaznenih djela ili prekršaja, žurno prijave nadležnoj policijskoj postaji ili na broj telefona 192″, izvijestili su iz PU sisačko-moslavačke.

Ministar policije Davor Božinović jasno je naznačio kako će se takvi kažnjavati, kada i ako se za njih sazna. O postojanju eventualnih pljački premijera Plenkovića upitali su novinari, no ni on nije imao konkretna saznanja na tu temu.

Komentari