Iz ženskog kuta: Ovo je automobil za snažne i samouvjerene žene

Nervozno sam uzela ključeve i polako koračala do parkirališta zaslijepljena tom crvenom bojom koja ga je istaknula u sivilu parkinga, ali i društvu ostalih automobila.

Krugovi su bljesnuli obasjani zrakama sunca. Rukom sam prošla po oštroj liniji koja se nalazi na njegovom poklopcu motora pa dohvatila kvaku. Otvorila sam kvaku, sjela u njega, mrvicu primakla sjedalo, upalila ga i odvezla se kao kakva zvijezda. Zvijezde, doduše, imaju svoje vozače, ali vjerujem da bi i zvijezde, kada bi sjele u novo izdanje Audija A3, vozaču rekle: „Hajde, makni se, ja vozim!”

Ona početna nervoza brzo je splasnula, a zamijenio ju je užitak vožnje gradskim ulicama kakav ćete doživjeti rijetko u kojem autu.


Za mene je automobil samo funkcionalno prijevozno sredstvo koje mi je potrebno od točke A do točke B, no Audi se potrudio da njihov novi model doživim potpuno drugačije te u konačnici i da shvatim zašto su muškarcima automobili najdraže igračke na svijetu i zašto prema njima osjećaju tu neko neopisivu ljubav, kakvu čak ne osjećaju niti prema ženama. No, krenimo ispočetka…

Zavodljiv izgled

Na tržište je nedavno izašao novi Audi A3. Stari znanac automobilske branše predstavio se u sasvim novom svjetlu, a posebno je oduševio svojim izgledom koji osvaja na prvi pogled.

U sportskom izdanju A3 djeluje očaravajuće, a u njegov se zavodljiv izgled odlično uklopila sjajna crvena boja koju dodatno ističu oštre linije dizajna te prednja crna maska. Iako, ako pitate mene, i sama njegova boja dovoljna je da za njega kažem: „Taj auto ja želim!”

Nisam od onih koje će sportski dizajn automobila baciti s nogu, no kada sam sjela u njega, spuštenija sjedala nisu mi uopće predstavljala problem. Štoviše, u tri sam se poteza namjestila te mi je vožnja bila ugodna, a cesta pregledna.

Super mi je i to što mi štikle nisu zapinjale za papučice, niti sam koljenima udarala u komandnu ploču jer osim sjajne prilagodljivosti sjedala vozaču, ispod ima dovoljno mjesta da u vožnji ne budem zgrčena i napeta.

Unutrašnjost Audija A3 jako je elegantna i moderna. Većinu funkcija i mogućnosti pronašla sam na glavnom ekranu koji je sjajan. Sve što trebate, pokreće se nevjerojatnom brzinom jednog laganog dodira te se ne trebate brinuti da ćete morati pritiskati kao kakvi manijaci. Ne. Lagano i nježno sasvim je dovoljno da dođete do radija, navigacije ili pak do opcije koja spaja vaš telefon s automobilom.

Kad smo već kod laganih dodira u ovom ljepotanu, posebno me oduševilo paljenje svjetla na dodir. Znate kada u mraku želite upaliti svjetla, pa nikako i nikako da pogodite tu tipku koja vam treba? E, to se u A3 ne može dogoditi jer na koji god dio lampice prislonite svoj prst – ona će se upaliti.

Od nježnih dodira, isti će vam biti potreban želite li pojačati ili stišati glazbu. Naime, u ovom automobilu nema kotačića koji stišava, odnosno pojačava glazbu, već se kod mjenjača, bliže suvozačevom sjedalu, nalazi mali kružić osjetljiv na dodir, gdje pojačavate glazbu tako što klizite prstom po njemu. U vožnji mi je to bilo posebno korisno jer sam zvukom najnormalnije mogla upravljati na volanu, dok je moj suvozač glazbu mogao utišati na krugu, bez da gura ruke, odnosno prste preblizu volana

Mamine vrećice

Stražnji dio automobila prostran je pa putnici mogu nesmetano uživati u komforu vožnje, a prostran je i prtljažnik u koji su stale sve vrećice s hranom koje je spakirala mama, kao i nadmadrac koji sam prevozila. Da okrenem priču i pojasnim – u njega stane sve što jedna žena zamisli da mora prevoziti i razvoziti.

Vožnja je pak posebna priča koju je teško opisati. Volan je nevjerojatno divan, a držeći ga, imala sam osjećaj da je dizajniran samo za mene. U jednom trenutku na otvorenoj cesti poželjela sam si dati oduška pa sam pritisnula gas. Auto je poletio, a da pritom nisam bila svjesna brzine niti sam osjećala da se vozim brže. Zbog toga sam se u njemu osjećala strašno sigurno, bilo da sam se vozila gradskim ulicama za vrijeme najvećih gužva ili pak ruralnim predjelima gdje je cesta sve samo ne ravna.

U trenutku kada je trebalo da ovaj automobil bude funkcionalan i sukladan mojim potrebama, on je to bio. No, kada sam od njega poželjela brzinu i malo „muške” vožnje, nisam ostala uskraćena za to. Dapače, i tada sam dobila sve što sam željela.

Audi A3 u jednom je trenutku najbolji gradski auto, a već u sekundi se pretvara u brutalnog sportaša koji će zasjeniti sve pred sobom, kako izgledom, tako i performansama. Za vama će se okretati cijeli grad, a vi ćete se u njemu osjećati posebno i nevjerojatno moćno.

Ovaj je automobil za snažne i samouvjerene žene koje znaju što žele. Zapravo, ako mene pitate – ovaj je automobil taman za mene i sve što ja želim…

Specifikacije:

Audi A3 30 TDI Sportback
Paket opreme: Select
Motor: Dizel, 4 cilindra, 1968 ccm3
Pogon: Prednji
Snaga: 116 KS
Ubrzanje 0-100: 10,1 sek
Maksimalna brzina: 206 km/h
Mjenjač: Ručni, 6-stupnjeva
Prosječna potrošnja na testu: 5,4 l/100km
Cijena testnog modela: 266.231,39 kuna.

Komentari