Fiat 500X Abarth dolazi uskoro!

U ljeto 2015. čuli smo kako Fiat namjerava ponuditi sportsku verziju modela 500X pod imenom Abarth, a sad smo naletjeli na ove vrlo otvorene špijunske fotografije. Fiat 500X s Abarth doradama ne očekujemo do iduće godine, ali ovdje možemo vidjeti kako će otprilike izgledati u akciji.

abarth-500x-2

Budući da nitko ne vjeruje da ove fotografije izlaze na svijetlo dana bez pristanka proizvođača, vjerujemo kako će proizvodna inačica ipak biti malo smirenija, dok je prototip ‘nabrijan’ da privuče pozornost javnosti.

Ono što nam se doista sviđa su felge ‘telefonke’, kao na Alfama, i neobični četvrtasti završeci ispušnih cijevi. Proizvodni model vjerojatno će biti nakrcan škorpionskim amblemima i naljepnicama, a nudit će i nove boje.


abarth-500x-7

Za pogon će biti zadužen 1.4 MultiAir benzinac koji možete kupiti i sada, ali snage povećane na oko 200 konja. Idealna konkurencija Mini Countrymanu i Nissanu Juke Nismo, pogotovo s odličnim automatikom s dvije spojke.

abarth-500x-9

Cijena bi trebala biti slična onoj Nissana, dakle između dvjesto i tristo tisuća kuna, što nije tako malo ali za paprenu verziju pomodnog SUV-a zapravo i dosta povoljno.

Što mislite o Fiatovom dizajnu? Otkrijte nam u komentarima!+

Komentari