Znate li koliko metara je dovoljan razmak da se ne zarazite koronavirusom? Evo što poručuju iz grada

26.03.2015., Zagreb - Pogled s Zagreb Eye vidikovca na gradske znamenitosti i ustanove. Sat na Trgu bana Jelacica. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Grad Zagreb poslovno je središte s najvećim broja stanovnika u državi, a s ciljem sprječavanja širenja zaraze, svojim je građanima uputio apel i upozorio ih da budu posebno oprezni i pridržavaju se mjera prevencije.

U apelu su navedene opće i svima već poznate odrednice kakve su redovito pranje ruku, izbjegavanje okupljanja i druge, ali iz grada navode i kako bi se trebao izbjegavati kontakt s domaćim i divljim životinjama, ali i kontakt sa starijima. 

Građanima 65+ preporuča se ostanak u kućama i izbjegavanje kontakata, a oni bi, kao i svi drugi građani grada, trebali dezinficirati predmete koje često koriste, obuću u kojoj borave izvan doma, izuti prije ulaska u dom. 

“Ako možete, izbjegavajte dizala i zatvorene prostore, držite razmak od minimalno dva metra, provjetravajte prostorije u kojima često boravite i koristite tehnologiju koja vam je dostupna (telefoni, mobiteli, računala) za svakodnevne radnje (i dezinficirajte ih redovito!)”, navode. 


Komentari