ZET se oglasio oko mijenjanja plave boje na tramvajima! Otkrili su i vrijednost ugovora s tvrtkom iz Banja Luke

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

ZET se oglasio o spornom javnom natječaju koji su potpisali s tvrtkom Info Media Group iz Banja Luke.

Kako je pisao Net.hr, ZET, prema podacima iz javnog poziva, ugovorima daje na korištenje vanjske površine stotinu autobusa i pedeset tramvaja, uz neobično liberalne uvjete, primjerice, bez obveze vraćanja vozila u prvobitno stanje, ili ikakvih ograničenja oko izbora boje ili slično – kakva su postojala u ranijim fazama marketinškog eksploatiranja tramvaja i autobusa.

Info Media Group, koja je pobijedila na natječaju, u vlasništvu je regionalno poznatog tajkuna, Vedrana Pušića.

Tajni ugovori ZET-a: Bandić se ‘kleo’ u plavu boju na tramvajima, a sada će tvrtka iz Banja Luke raditi što želi!?


Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Povodom interesa pojedinih medija te tendencioznih insinuacija na temu Ugovora za zakup vanjskih površina vozila ZET-a, a koji je ZET d.o.o. potpisao s tvrtkom Info Media Group d.o.o., ističemo kako je navedeni postupak proveden transparentno i sukladno odredbama Zakona o trgovačkim društvima i drugim pripadajućim propisima.

Dana 4. prosinca 2020. godine od strane Zagrebačkog električnog tramvaja objavljen je Javni poziv za prikupljanje ponuda za zakup vanjskih površina vozila za ukupno 50 tramvaja i 100 autobusa. Napominjemo kako se Javni poziv odnosi isključivo na starije modele tramvaja i autobusa, ali ne i na niskopodne tramvaje tip NT 2200 i NT 2300.

Javni poziv je bio otvoren 15 dana, a po zaključenju javnog poziva Povjerenstvo je utvrdilo da su dostavljene sljedeće ponude s godišnjim iznosom zakupnine:
1. Alfa print d.o.o.; iznos 1.901.000,00 kn/god
2. Urbano oglašavanje d.o.o.; iznos 3.112.000,00 kn/god
3. R.U.T. d.o.o.; 3.910.000,00 kn/god
4. Info Media Group d.o.o.; 4.000.000,00 kn/god

Ekonomski najpovoljnija ponuda koja zadovoljava traženim uvjetima iz Javnog poziva je ponuda ponuditelja Info Media Group d.o.o. s kojima je sklopljen Ugovor na rok od 5 godina s ukupnom vrijednošću od 20 milijuna kuna.

Ugovor je potpisan u skladu s Odlukom o prijevozu putnika u javnom prometu (Službeni glasnik Grada Zagreba 20/13, 25/13, 2/17) i u skladu s Općim uvjetima poslovanja zakupodavca od rujna 2019. godine, istaknuti na web stranici ZET-a.

Također, sukladno potpisanom Ugovoru, a što je i uobičajeno praksa, tvrtka koja je dobila posao ima obavezu i vratiti vozilo u prvobitno stanje o svom trošku”, napisali su.

[PRIOPĆENJE ZA JAVNOST O UGOVORU ZA ZAKUP VANJSKIH POVRŠINA VOZILA ZET-A]

Povodom interesa pojedinih medija te…

Objavljuje ZET-Zagrebački električni tramvajČetvrtak, 28. siječnja 2021.

 

Komentari