‘ZBOG NJEGA SAM ODLAZIO NA MAKSIMIR’ Milanović se emotivnom objavom oprašta od Cice Kranjčara

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović u ponedjeljak je izrazio sućut obitelji Zlatka Kranjčara.

“Umro je Cico Kranjčar. Odlazi još jedan izbornik velike hrvatske nogometne reprezentacije. Nije na nama da sudimo kada je pravo vrijeme, odnosno kada je prerano, ali Cico je imao samo 65 godina”, napisao je Milanović.

Dodao je kako se sjeća trenutka kada je jedan moj prijatelj prvi puta spomenuo ime nekog tada malo poznatoga Cice Kranjčara, daleke ‘ 74., na našem školskom igralištu, pokrivenom crvenim ciglenim lešom.

“Što nesrećom, što nepravdom, taj rođeni strijelac nije ostvario veću reprezentativnu karijeru za bivše države. Radi njega i Zeke Zajeca odlazio sam u Maksimir. Ne kao navijač Dinama, već kao ljubitelj nogometa. I u Kutiju šibica, na tada veličanstveni malonogometni turnir, kada je, te 1981., Cico predvodio legendarnu ‘Contru’”, prisjetio se predsjednik.


“Prije desetak godina znali smo se mimoići u dubini Maksimirske šume, za nedjeljnog prijepodnevnog trčanja. Bio je tada u vrlo zrelim godinama i djelovao mi je i dalje sportski”, napisao je Milanović i dodao: “Iskreno mi je žao. Izražavam sućut obitelji”.

Vijest o smrti stigla je u ponedjeljak prijepodne. Legendarni nogometni trener umro je u KBC Merkuru nakon kratke i teške bolesti.

Zlatko “Cico” Kranjčar je rođen u Zagrebu 15. studenog 1956. godine, bio je hrvatski nogometaš i nogometni trener. Njegov sin Niko Kranjčar je također nogometaš.

Hrvatsku reprezentaciju je vodio od 2004. do 2006. godine predvodivši “Vatrene” na Svjetskom prvenstvo u Njemačku. Vodio je i reprezentacije Crne Gore, Irana, te Croatiu Sesvete, Samobor, Muru, Marsoniju, DAC 1904 Dunajsku Stredu, Persepolis Teheran, Sepahan Isfahan, Al Ahli…

Cico Kranjčar dobitnik je Državne nagrade za šport “Franjo Bučar” 2005. godine. Iza sebe je ostavio suprugu Elviru, kćer Lanu, sina Niku.

 

Komentari