Zbog brojnih nagađanja oglasila se Klinika Vrapče: ‘Nema govora da bismo išta tajili!’

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Koronavirus je ušao u Kliniku za psihijatriju Vrapče u Zagrebu gdje je zaražen jedan od djelatnika.

Informacija je to koju je potvrdila i klinika, no jučer je društvenim mrežama počela kolati poruka kako je situacija dramatična te da je broj zaraženih veći, a što su jutros oštro demantirali iz Klinike Vrapče.

Poruka koja se pojavila je kako je testirano 60 djelatnika te da svi moraju u samoizolaciju jer su bili u direktnom kontaktu sa zaraženim dok čekaju rezultate testa.

Iz Klinike su pak odgovorili kako nemaju potrebu skrivati informacije od javnosti.


“Mi smo bolnica koja je odmah izašla sa svim podacima s kojima smo raspolagali i doista nema govora da bi išta tajili!

Dakle, u ponedjeljak je obavljeno testiranje 30 djelatnika i 30 pacijenta s odjela u kojemu se pojavila infekcija. Rezultate smo dobili za 18 djelatnika od kojih je jedan bio pozitivan te smo dobili svih 30 testova bolesnika od kojih su ukupno četiri bila pozitivna. Nedostajalo je 12 testova naših djelatnika. Višekratno smo zvali, međutim došlo je do zastoja poradi problema s aparatom za testiranje”, rekla je Ravnateljica Klinike za psihijatriju Vrapče dr. Petrana Brečić.

Dr. Brečić tvrdi kako su napravili dodatne testove iz preventivnih razloga te da je trenutno 13 njihovih zaposlenika u samoizolaciji.

“Sinoć smo dobili tih 12 nalaza, svi su negativni! Još smo testirali 9 djelatnika i 30 pacijenata s odjela iznad ovog gdje se dogodila infekcija. To smo učinili iz preventivnih razloga. Svi njihovi nalazi došli su negativni. U samoizolaciju smo poslali 12 tehničara i jednog specijalizanta”, dodala je.

“Nitko ne bi imao nikakve koristi od tajenja podataka jer smo svi ozbiljni ljudi i na prvom nam je mjestu zdravlje i zaštita naših bolesnika i djelatnika”, zaključila je ravnateljica klinike.

Komentari