‘ZAR NITKO NEMA SUOSJEĆANJA?’ S majkom(83) tri sata čekao pred Runjaninovom! ‘Vani hladno i puše, unutra sve prazno!’

Photo: Marin Tironi/24sata

Jedan je Zagrepčanin, šokiran načinom organizacije rada DZZ Centar u Runjaninovoj,  putem društvenih mreža, podijelio tužnu priču o odlasku s majkom koja ima 83 godine dežurnom stomatologu.

“Vani hladno i puše neugodan vjetar, unutra sve prazno nema nikoga, prazni hodnici a mi smo čekali tri sata vani da dođemo na red. Zar stvarno nitko nema pameti i suosjećanja s pacijentima i organizira da unutra sjede razmaknuti i sa maskama kao i vani?!”, napisao je ogorčeni Zagrepčanin, te podijelio fotografiju na kojoj se vidi kako građani sjede na stolicama, na otvorenom, na hladnoći i vjetru.

Podsjetimo, pri prvom lockdownu Runjaninova je funkcionirala na jednak način, a gužva se stvarala prije nego bi se Dom zdravlja otvorio, iako su liječnici opće prakse pacijentima davali upute o točnom vremenu kad bi isti morali doći u laboratorij ili na neki drugi pregled, no jasno je kako je to bilo prilično teško uskladiti, stoga bi već prije 7 sati ujutro počele nastajati nepregledne gužve, zbog čega ponekad zdravstveni djelatnici ne bi niti uočili kako stariji ili oboljeli pacijent čeka na pregled, iako bi mogao imati prednost. Uz to, pred zgradom je postavljeno premalo stolica, što je dodatno otežalo starijim i oboljelim čekanje, a sada je sve postalo još teže dolaskom hladnijih mjeseci.

U proljeće su u Runjaninovu, za primjerice vađenje krvi, puštane po dvije osobe, a s vremenom su počeli u laboratorij puštati istovremeno po deset osoba, dok su se pred Domom zdravlja stvarale nepregledne gužve.


Oni pak koji su morali stomatologu morali su se prethodno naručiti, a sam stomatolog bi dolazio po pacijente u dogovoreno vrijeme. Drugačije nije bilo moguće doći na pregled.

Komentari