Zagrepčanka dignula Facebook na noge: ’Znate li nekoga kome bih svaki dan mogla dostaviti polovicu onoga što skuham?’

Prije dva dana Zagrepčanka Tamara Terzija u jednoj je grupi na Facebooku objavila molbu koja je ganula mnoge. Naime, Tamara ima simpatičan problem, a ujedno želi i pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Ova Zagrepčanka uvijek skuha previše, a hranu ne želi bacati. Stoga je odučila da će ono što joj ostane donirati kome je god potrebno.

“S obzirom na to da još uvijek ne znam kupovati, a ni kuhati male količine hrane, znate li u kvartu nekog djedicu ili baku, studenta/icu ili nezaposlenu osobu kojoj bih otprilike svaki drugi dan mogla dostaviti polovicu onog što skuham? A kuham skoro svaki dan, i muku mučim što s količinom, koje nemam ni mjesta ni želje zamrzavati”, napisala je Tamara.

“Od domaćeg kruha, do čušpajza, bolonjeza, pečenja, svejedno”.


“Ako znate nekog da si ne može kuhati, ili da je možda gladan i nema za neke osnove, kuham čušpajz koji će biti previše za jednu osobu, ma dvije tri”, objasnila je Tamara i naglasila da će topli obrok rado donirati kome god treba.

“Možda važno za napomenuti: covid negativna, dostavljam s maskom i rukavicama“, naglasila je svim zainteresiranima.

Rambo nam je udomljen u Zagreb! 🖤
Hvala udomiteljici Tamari 🐶

Objavljuje Virovitičko sklonište volonteriSubota, 5. prosinca 2020.

 

 

Tamara ovime želi pomoći svakome tko si sam ne može skuhati ili nema sredstava, bez obzira na dob. Smatra da je svaka gesta važna.

“Ponuditi kišobran ako imaš dva u autu, a vidiš da osoba hoda po kiši bez jednog. Ponuditi kaput ili tople cipele ako ti imaš tri para. Ne bacati plastične boce u smeće ako ih ne vraćamo u dućan, već ih odvajati sa strane, da ljudi makar po smeću ne moraju kopati, već ih skupe negdje pored”, izjavila je Zagrepčanka za Telegram.

Tamara ne pomaže samo ljudima, već i životinjama pa je tako prije dva tjedna udomila psa. Ova Zagrepčanka velikog srca priliku za pomaganjem vidi svuda, a vodi se i mišlju “što imaš viška – stvar, novac ili znanje – podijeli”.

Komentari