ZAGREPČANIMA PREKIPJELO! Blokirali tramvajsku prugu zbog neriješenih problema s Gradom

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Zagrepčaninu Marijanu Kosu prekipjelo je zbog problema u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa s Gradom Zagrebom, te je na okretištu u Gračanima u blizini svoje parcele danas na par minuta blokirao tramvajsku prugu. U ovoj smjeloj akciji podržao ga je i Goran Husić koji ima sličan problem, a otkrio je da takvih slučajeva ima diljem glavnog grada.

“Javlja nam se dosta građana iz drugih dijelova Zagreba koji imaju probleme s imovinsko-pravnim odjelom u Gradu Zagrebu. Javljaju nam se ljudi iz Branimirove, ulice koja je već tri godine u zastoju, ne radi se ništa. Gradonačelnik je imenovao posebnog savjetnika za rješavanje problema u Branimirovoj, ali tamo se ništa ne dešava. Javljaju nam se i vlasnici iz Prečkog koji imaju istih problema. Imamo i pozive iz Vrtlarske ulice gdje već 15 godina nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi”, rekao je Kos, a osvrnuo se i na slučaj iz Čučerja gdje grad umirovljeniku kopa grobove u dvorištu.

“Današnjom akcijom želimo upozoriti Grad Zagreb na imovinsko-pravni problem koji nije riješen od 1959. godine. Od te godine imamo pravomoćno rješenje kojim je ZET dužan obeštetiti stanovnike Gračana za oduzeto zemljište za izgradnju tramvajske pruge od Mihaljevca do Gračanskog Dolja, to vam je 166 zemljišno-knjižnih uložaka, vlasnika je tu negdje isto toliko. Neki su već umrli pa nisu imali nasljednike. Pričamo od 68.926 metara kvadratnih zemljišta s obje strane pruge”, izjavio i dodao da su pripremili ogradu za naredne dane koju planiraju postaviti kao ih Grad ne pozove na sastanak.


Komentari