ZAGREPČANI, PAŽNJA! Od petka, 8. siječnja, počinje podjela građevinskog materijala za popravak stradalih stanova

Foto: Ana Korenić

Od petka, 8. siječnja počet će podjela građevinskog materijala Zagrepčanima za nužnu sanaciju njihovih objekata stradalih u potresu u prosincu, priopćeno je u četvrtak iz Ureda zagrebačkog gradonačenika Milana Bandića.

Građevinski materijal će se dijeliti svaki dan od 10 do 18 sati, a čine ga crijep (Kontinetal plus, Biber, Jupiter i sljemenjaci s kopčom), drvena građa (jelove letve, štafle duljine 4 metra), mort za zidanje i vapnena glet masa te opeka (puna opeka i blok opeka) i dimnjaci.

“Ova mjera pomoći namijenjena je prvenstveno vlasnicima stambenih objekata koji uz nužnu sanaciju oštećenja mogu nastaviti nesmetano i sigurno živjeti u svojim objektima”,  ističe se u priopćenju.

Građani s područja Gradske četvrti Brezovica, koji su prijavili najviše štete, u dogovoru s predstavnicima Vijeća gradske četvrti materijal mogu preuzeti na lokaciji Brezovička cesta 98b, kod objekta NK Brezovica.


Građanima iz drugih gradskih četvrti, s obzirom na manji broj prijava štete materijal će se dostavljati na adresu, također u dogovoru s predstavnicima vijeća gradskih četvrti.

Podjela će se vršiti u suradnji članova vijeća gradskih četvrti, vijeća mjesnih odbora i Gradskog ureda za mjesnu samoupravu.

Prilikom preuzimanja građevinskog materijala građani trebaju potpisati izjavu o preuzetoj količini materijala kao i izjavu da nisu zaprimili odštetu od osiguravajućeg društva.

Iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika još jednom podsjećaju kako građani nastale štete od potresa mogu prijaviti na besplatne brojeve telefona 0800 8802 i 0800 8805, te na e-mail: [email protected].

Komentari