Zagrepčane iz Cvjetnog u Hostelu ‘Arena’ dočekale još manje sobice: ‘Ne znamo gdje ćemo staviti stvari’

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Građani čija je sudbina neizvjesna već više od pet mjeseci jučer iz Studentskog doma i Cvjetnom Naselju preseljeni u Hostel ‘Arena’ u Remetincu. Ministar Darko Horvat rekao im je kako tamo mogu ostati sve dok se trajno ne riješi njihovo stambeno pitanje, a oni su ga u petak na pres konferenciji opkolili i zasuli pitanjima i negodovanjem oko tog riješenja.

Sada su ih u Hostelu dočekale manje sobe nego one u kojima su do sada bili smješteni, piše 24sata.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

“Osoblje je ljubazno i ručak je bio odličan, a sobe su čiste i uredne iako jako male. Nemam pojma gdje ćemo staviti sve stvari. Izgleda da će do daljnjeg morati biti u vrećicama. Svaka čast svima na smještaju, ali jedva čekam da se vratimo u svoju kuću ili da dobijemo normalan stan jer to nije to”, komentirala je majka trogodišnje djevojčice koja je u subotu ujutro preselila u Hostel Arena za spomenuti portal.

12.09.2020., Zagreb – Selidba gradjana cije su nekretnine unistene u potresu iz studentskog doma Cvjetno naselje u novi smjestaj u hostel Arena na Lanistu.
Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Za sada su stigli samo oni građani koji su mogli doći svoji osobnim automibilima. Za ostale, njih 180, trebao bi biti organiziran prijevoz autobusima ZET-a. Građani su raspoređeni na prva tri kata Hostela u 117 soba. Na zadnja dva kata biti će volonteri Crvenog križa koji će uskočiti ako će unesrećenim građanima trebati pomoć.


Djecu koja su se preselila u ovaj Hostel u ponedjeljak će pred njime dočekati ZET-ovi autobusi koji će ih vozit će ih do vrtića i škola.

Komentari