Zagrebački hotel u Ženevi proglašen najboljim Povijesnim hotelom godine: Pogledajte o kojem je hotelu riječ

Screenshot: Facebook

Grand Hotel Kempinski uz Ženenvsko jezero u Švicarskoj ovog je tjedna bio domaćin svečane dodjele nagrada European Hotel Awards 2019. Ovaj hotelski događaj od iznimne važnosti okupio je brojne hotelijere iz cijele Europe, osobe iz struke i poznate goste među kojima su bili Jan Zarahdil član europskog parlamenta, Zdenek Rajnis bivši zamjenik gradonačelnika Praga, Christian Nieto počasni konzul Monaka, Bertand Glory direktor šampanjske kuće Collet te mnogi drugi. Na svečanoj ceremoniji podijeljene su nagrade u čak desetak različitih kategorija.

Zagrebački luksuzni  hotel Esplanade na ovom događaju je prepoznat kao Povijesni hotel 2019. godine.  Ivica Max Krizmanić, generalni direktor hotela Esplanade, osobno  prisustvovao  događaju, a prestižnu nagradu uručio mu je Jérôme Chapman, direktor publikacije Références Hôteliers Restaurateurs.

‘Ponosan sam na našu zagrebačku ljepoticu, ikonu stila, elegancije i glamura. Hotel Esplanade je davne 1925. svojim luksuznim interijerom, impresivnom arhitekturom i suvremenim sadržajima s lakoćom privukao putnike poznatog Orient Expressa. Danas Esplanade na temeljima tradicije vrhunske usluge, svojim bezvremenskim šarmom i otmjenošću, kulturnim i povijesnom značajem i dalje svakodnevno očarava goste koji pristižu u Zagreb. Ova nagrada još jednom dokazuje da smo u samom vrhu europske, ali i svjetske scene probranih hotela, nadaleko poznatih po svojoj raskošnoj povijesti koja Esplanadu čini tako jedinstvenom. No osim povijesnih činjenica i duge liste poznatih gostiju koji su ovdje boravili, hotel je prepoznatljiv po tome da pomiče granice i postavlja nove trendove u hotelijerstvu. Niz brojnih nagrada i priznanja dodatna su potvrda vodećoj poziciji hotela u Zagrebu i regiji. Ono što osobito cijenim, kao osoba koja je u ovom hotelu provela gotovo tri desetljeća, jest to da je Esplanada kroz dugu povijest bila i ostala hram vrhunske gastronomije i hotel istančanog ukusa, profinjenosti, izvanredne usluge i posebne, iskrene veze sa Zagrebom, sugrađanima i svakim gostom. Moram priznati da sam bio iskreno ponosan predstavljati Zagreb i Hrvatsku na ovoj prestižnoj dodjeli nagrada u Ženevi i promicati naše dugogodišnje vrijednosti. Historic Hotel of the Year velika je čast. Čestitam cijelom timu hotela na vrijednim godinama koje su iza nas.’ izjavio je Ivica Max Krizmanić za Jutarnji.hr.


Komentari