ZAGREBAČKA DOKTORICA ŠIRI LAŽI O CIJEPLJENJU: ‘HPV cjepivo je nepotrebno i beskorisno’

FOTO: Wikimedia Commons

Doktorica Lidija Gajski, poznata antivakcinalistica, u prosincu je pokrenula “rat” sa zagrebačkim Domom zdravlja Centar. Ona je preko plakata Ministarstva zdravstva o cijepljenju portiv HPV-a nalijepila svoje poruke.

“Ovo je laž i propaganda. HPV cjepivo je nepotrebno i beskorisno, a može biti i škodljivo”, piše na poruci. Neki hrvatski mediji i antivakcinalisti okupljeni na društvenim stranicama hvale ovu akciju, koju doživljavaju hrabrom pobunom protiv sustava i zlih farmaceutskih kompanija koje se bogate na nezdravim cjepivima.

Također, smatraju kako je ovo bio pasivan otpor Danu mimoza koji se održao ovaj vikend.

“Vezano uz natpise koje je Lidija Gajski, dr. med., spec. internist, nalijepila preko fotografije promotivnog plakata o prevenciji infekcije HPV-om i drugim spolno prenosivim bolestima, izvješćujemo Vas kako je Dom zdravlja Zagreb – Centar dana 14. prosinca 2018. godine primijetio spomenute natpise te je odmah isti dan poduzeo potrebne radnje koje se odnose na njihovo skidanje. Doktorica Gajski je već ranije pisanim putem upozoravana da u ime Doma zdravlja Zagreb – Centar ni u njegovim poslovnim prostorima nije ovlaštena iznositi stavove koji nisu u skladu sa službenim smjernicama Ministarstva zdravstva. Od doktorice Gajski je dana 14. prosinca 2018. godine zatraženo očitovanje te je još jednom upozorena na nedopustivost isticanja takvih obavijesti. Imenovana se očitovala o predmetnom događaju zastupajući i dalje svoje teze ističući da je to njeno pravo, te su u tijeku daljnje procedure sukladno zakonskim propisima“, poručuju iz Doma za Index.


Komentari