Zabranjuje se upotreba pirotehničkih sredstava za vrijeme blagdana? Ministarstva dala podršku

Prijatelji životinja

Prijatelji životinja uputili su novi zahtjev Ministarstvu unutarnjih poslova za hitnu izmjenu Zakona o eksplozivnim tvarima kako bi se napravile promjene koje će ispraviti nelogičnosti i zaštiti ljude i životinje od uznemiravanja, ozljeda i pogibelji uzrokovanih dozvolom uporabe petardi.

„Ministarstvo znanosti i obrazovanja podržava inicijativu udruge Prijatelji životinja za zabranu korištenja pirotehničkih sredstava F2 i F3 kategorije”, navelo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja izražavajući podršku izmjeni Zakona o eksplozivnim tvarima.
Podršku je dalo i Ministarstvo turizma: „Svjesni smo otvorenog pitanja i posljedica o kojima se redovito upozorava šira javnost. U tom smislu pozdravljamo zakonske odredbe koje ograničavaju vrijeme u kojemu je dopuštena upotreba pirotehničkih sredstava te vjerujemo da će se ovo pitanje riješiti na zadovoljstvo građana i kućnih ljubimaca i svih drugih životinja.”

Virovitički veterinari dali su jedan od prijedloga da se gradovima i općinama zakonski omogući da za područje svoje lokalne zajednice donesu odluku o zabrani uporabe opasnih pirotehničkih sredstava kako bi mogli ostvariti zaštitu svojih građana.


Komentari