Za njih predaha nema! Unatoč teškim uvjetima, na području Banovine angažirano više od 400 vatrogasaca

Vatrogasne snage i dalje danonoćno pomažu potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije. Glavne aktivnosti odnose se na uklanjanje oštećenih dimnjaka, sanaciji krovišta, uklanjanju crijepova, uklanjanju cigli, osiguravanju ruševnih mjesta te drugih neophodnih zadaća u svrhu zaštite imovine i ljudskih života.

Kao i proteklih dana izvršene su smjene ljudstva sa dopunom snaga i također otpuštanjem na odmor dijela snaga. Sve dislocirane snage iz drugih županija bile su raspoređene na području gradova Sisak, Petrinja i Glina te općine Majur kod Hrvatske Kostajnice.

Tijekom 7. siječnja, bilo je angažirano ukupno 439 vatrogasaca sa 149 vatrogasnih vozila iz Sisačko-moslavačke županije, drugih vatrogasnih zajednica županija te DVIP-ova Zadar, Split i Šibenik. Na vatrogasnoj intervenciji došlo je do ozlijede noge jednog vatrogasca iz DVD-a Ivanec (Varaždinska županija) te je isti zbrinut u Općoj bolnici Sisak, tako da sada ukupno bilježimo 7 ozlijeđenih vatrogasaca (JVP Split, DVD-a Otočac, DVIP-a Dubrovnik, DVD-a Novalja, Kupinečki Kraljevec, Gračani i Ivanec).

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica
Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

Vatrogasne snage su i tijekom noći bile na obilasku terena, a saniranje posljedica ovog razornog potresa vatrogasne snage nastavljaju do daljnjeg.


“Vatrogasci su cijelo vrijeme na terenu i ostat će dokle god ima potrebe. Obzirom na otežane uvjete rada, ali i dalje sveprisutnu opasnost od zaraze koronavirusom, koristim ovu priliku da upozorim na poštivanje epidemioloških mjera, nošenje zaštitne maske, držanje razmaka kako bismo smanjili mogućnost zaraze“, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

Vatrogasci Grada Zagreba i Zagrebačke županije odradili gotovo 100 intervencija

Vatrogasci JVP Grada Zagreba i DVD-a sa područja Grada Zagreba su tijekom navedenog promatranog razdoblja imali 71 tehničku intervenciju uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja oštećenih crijepova i fasada te ostalih izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata. Na navedenim tehničkim intervencijama ukupno (kumulativni zbroj) je sudjelovalo 357 vatrogasaca sa 135 vatrogasnih vozila.

Tako su zbog posljedica ovog razornog potresa i vatrogasci iz JVP-i DVD-a sa područja zagrebačke županije bili su angažirani na novih 27 tehničkih intervencija uklanjanja crijepova, sanacije dimnjaka i krovišta ,te izvida. Na navedenim tehničkim intervencijama ukupno (kumulativni zbroj) je sudjelovao 71 vatrogasac sa 33 vatrogasna vozila.

Komentari