Za đake iz pet škola, njih 1921, još uvijek nije organiziran prijevoz! Ravnatelji se moraju snaći sami, a natječaj za najam autobusa je raspisan tek ovaj tjedan!

zagreb.info

Puna četiri mjeseca grad Zagreb je imao vremena riješiti sve administrativne i druge zavrzlame oko premještaja učenika u privremene nove školske klupe, no jedna od najvažnijih – kako će uopće doći do škole i natrag – još uvijek stoji u zraku.

Barem za učenike Osnovnih škola Bukovac, Miroslava Krleže, Petra Zrinskog i Vugrovec-Kašina , kojima su u Gradskom uredu za obrazovanje još su u travnju obećali da će osigurati poseban prijevoz, te za đake iz OŠ Ksaver Šandor Gjalski, čija je zgrada nedavno krenula u rekontrukciju, piše Večernji.

Sveukupno, radi se o 1921 djetetu, no izgleda da za njih u ZET–ovu voznom parku nema vozila.

Zato su sedam dana prije samog početka nastave, raspisali 11 milijuna kuna vrijedan natječaj za najam autobusa u kojima bi se učenici iz ovih škola svaki dan vozili na nastavu.


Ponude se prikupljaju do 11. rujna, odnosno najpovoljnijeg će prijevoznika Grad izabrati nakon prvog dana škole, što znači da će se jedno vrijeme škole za prijevoz morati snalaziti same

Ravnateljima škola za čije učenike nema dovoljno kapaciteta u ZET–ovu voznom parku, pak, rečeno je da za prvi tjedan nastave sami traže prijevoznika, a Grad će pokriti troškove.

Komentari