ZAŠTO KRUŽE OKO KOLODVORA KAD NE MORAJU? Ovo pismo ogorčeni vozač autobusa uputio je direktno Bandiću

Marko Lukunic/PIXSELL / Ilustracija

Hrvoje Banović istaknuo je da se kao vozač autobusa osjeća kao građanin drugog reda.

Očajni vozač autobusa u pismu koje je stiglo na e-mail adresu redakcije uputio je apel gradonačelniku Milanu Bandiću da svojom odlukom ukine besmisleni ulazak autobusa na Autobusni kolodvor. Naime, određeno je kako se u većini vremena mora koristiti ulaz iz Držićeve ulice, što vozačima komplicira posao i navodi ih da, preko Strojarske, uskom i neprilagođenom cestom kruže oko kolodvora. Zbog toga, kaže Hrvoje, autobusi kasne, a nerijetko se i oštete na uskoj cesti.  

U istom je pismu Banović apelirao i na to kako vozači autobusa za WC izdvajati 3 kune, iako su njegovi stalni korisnici. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Gradončelniče, hitno otvorite ulaz na autobusni kolodvor Zagreb za autobuse iz Strojarske ulice nakon 22 sata i vikendom i praznicima. Trenutno glavni ulaz na kolodvor je ulaz iz Držićeve ulice, koji radi cijeli dan, vikendom i praznicima, ali 90% autobusnog prometa ulazi iz Strojarske koja je u to vrijeme zatvorena i tu nastaje veliki problem. Zbog zatvorenog ulaza iz Strojarske moramo koristiti spojnu cestu između Strojarske i Držićeve kroz koju moramo ugurati autobuse dugačke oko petnaest metara. Loš je prilazni put, visoki rubnjaci na kojima se oštećuju ratkape, a na kraju kod spoja s Držićevom nalazimo na loše parkirana vozila zbog kojih ne možemo proći i na niske stupiće u travi koje po mraku ne vidimo.


Na svakom koraku nas čeka mogućnost da oštetimo autobus, dok većina autobusa zbog visine nije u mogućnosti proći ispod podvožnjaka u Strojarskoj i na Držićevoj. Zbog tih komplikacija mi gubimo na vremenu i kasnimo u dolasku. Prema nekim informacijama, u AKZ kažu da su dali nekim prijevozničkim tvrtkama kartice da mogu ulaziti u AKZ iz Strojarske i izvan radnog vremena, samo mi vozači nismo ih nikada vidjeli. Kada već dođemo na kolodvor mi vozači imamo potrebe kao i svi normalni ljudi za WC-om ali i to moramo plaćati po tri kune, s tim da smo mi stalno korisnici tog autobusnog kolodvora. Na nekim kolodvorima, kao što su Trst, Ljubljana, Maribor, Umag, Novigrad, Poreč, Karlovac, WC je besplatan. I zašto kažu iz AKZ da su podijelili kartice koje mi vozači nismo vidjeli i da će postaviti eko WC-e za vozače, pokraj onih postojećih. Kao vozač autobusa osjećam se kao građanin drugog reda. Autobusni kolodvor ne može funkcionirati bez putnika, a putnike im dovodimo mi vozači. Očekujem od gradonačelnika Milana Bandića da donese jedinu normalnu odluku i da otvori ulaz iz Strojarske i omogući nam besplatno korištenje WC-a, dok se uprave mijenjaju ovisno o političkoj situaciji vozači su uvijek tamo.”

>>>ZAGREBU SLIJEDI DVODNEVNI PROMETNI KOLAPS: Provjerite kako izbjeći gužvu i koji su obilazni pravci (FOTO)

Komentari