(VIDEO) ‘OVO JE PRESTRAŠNO!’ Djecu se skida do cipela na ulazu u stadion kao da su najveći huligani

foto:screenshoot

“Pozivam pravobraniteljicu za djecu da hitno reagira na maltretiranje djece na stadionu Maksimir. Djecu koja još praktično ne idu u školu skida se do cipela na ulazu u stadion kao da su najveći huligani. Kriminalci slobodno šeću gradom, a vi se bavite djecom! Pravobraniteljice i djeca navijača su samo djeca!Sramota!”, riječi su koje je uputio Marko Sladoljev nakon što je na društvenim mrežama osvanula snimka pretresa djece ispred maksimirskog stadiona.

“Ovo je prestrašno! Znači ovo je prestrašno! Klincima mi ne daju unutar! J***m im mater, klinca mi hoće pregledavat! Kaj je ovo?”, čuje se na snimci, između ostalog.

Osim njegovog apela pravobraniteljici, treba li još koji komentar na ovo? Pogledajte video!


Da, dobro ste vidjeli, maloljetno dijete na ulazu u stadion Dinama uoči meča protiv Gorice moralo se izuti na zahtjev zaštitara.

Zaštitarska tvrtka Klemm bila je zadužena za osiguranje, no ista se još nije oglasila o incidentu.

Iz Dinama su poslali priopćenje portalu 24sata u kojem se ispričavaju zbog incidenta.

“Temeljem upita vezanog za postupanje redarske službe na jučerašnjoj utakmici 8. kola 1. HNL GNK DINAMO – HNK GORICA, a koje je vidljivo iz objavljene video snimke, navodimo sljedeće: GNK DINAMO izražava žaljenje zbog postupanja pojedinca iz redarske službe koji je bez takve upute Kluba, neprofesionalno i netaktično te van razumne potrebe vršio pregled dječaka. U tom smislu ispričavamo se dječaku i njegovim roditeljima te ćemo napraviti sve što je potrebno da se takva postupanja više nikada ne dogode”, kažu u Dinamu i dodaju:

“Neovisno o tome što je ponašanje većeg dijela gledatelja na sjevernoj tribini i jučer bilo obilježeno govorom mržnje i uporabom pirotehnike, a suzbijanje čega je i osnovni zadatak sigurnosnih službi na stadionu, postupanje redara iz video snimke koju ste objavili nam je neprihvatljivo i nije sadržano u bilo kojoj uputi Kluba ili planu osiguranja.”

 Iz udruge Dinamo pak, otkrili su još jedan apsurd, napomenuvši kako su redari pred očima službenika MUP-a oduzimali maske, a samo prije koji mjesec hapsili ljude što ih ne nose.

Komentari