(VIDEO) Film Turističke zajednice grada Zagreba osvojio je dvije prestižne međunarodne nagrade!

Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Čini se da je film Turističke zajednice grada Zagreba “Zagreb Loves You” osmišljen u vrijeme kada su hrvatsku metropolu zadesile dvije nesreće odjednom osvojio srca žirija na čak dva važna festivala turističkog filma.

International Tourism Film Festival Turskoj i Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma Silafest u Srbiji nagradili su ovaj atipični film posebnom nagradom žirija pošto, za razliku od uobičajenih promotivnih spotova, pokazuje cijeli spektar emocija koje su stanovnici glavnoga grada proživjeli kada je Zagreb pogodio razoran potres.

Obje nagrade primila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld na festivalu u Turskoj.


“Stvorili smo netipičan film jer smo željeli zabilježiti emociju i snagu Zagreba i njegovih građana, u periodu kada smo i sami mislili da živimo scene iz nekog američkog filma katastrofe. Film je postao okosnica naše sveobuhvatne kampanje #ZagrebLovesYou koja je ostvarila više od pola milijuna impresija”, kazala je.

Osim spomenutih nagrada, vrijedno priznanje Zagreb je osvojio i u poslovnom kontekstu. Točnije, na kongresnoj burzi Conventa koja se održala početkom rujna, Zagreb je osvojio Meetings Star L nagradu za najbolju kongresnu destinaciju koja može ugostiti 2.000 sudionika, što dodatno potvrđuje i rang na ljestvici organizacije ICCA (International Congress and Convention Association). Naime, ICCA-ina ljestvica kongresnih gradova za 2019. godinu ima ukupno 424 mjesta, a, u usporedbi s 2018. godinom, naš grad je ostvario skok za čak 20 mjesta te se nalazi na 48. mjestu.

 

 

 

 

 

Komentari