VESELJE ZA TROJKE IZ ČUČERJA: Dvoipolgodišnjaci koji s obitelji žive u kontejneru dobili božićnu jelku

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Trojke Roberto, Alexandra i Rossana, baka, mama i tata Zgombić iz Čučerja imat će veseli Božić zahvaljujući dobrim ljudima zbog kojih su dobili jelku i komodu na koju su postavili drvce kako ga razigrana dvoipolgodišnja djeca ne bi mogla srušiti.

Brojni građani pomogli su obitelji koja nakon potresa živi u kontejneru. Stiglo je puno paketa i obitelj je još uvijek pod šokom. Po prvi puta doživljavaju da im netko dolazi na vrata i nudi pomoć, bez da su je tražili.

“Kuća je neuporabljiva, ali neću se žaliti. Ipak nam je puno lakše otkako imamo kontejnere. Možemo skuhati i oprati, klima radi i djeca su na toplom. Jedino se osjećamo kao da smo u kavezu, ali nismo mi jedini. I Medvedski breg je isto jako stradao i mnogi drugi u okolici”, govori baka Krunoslava. Ne predstaje zahvaljivati ljudima koji su im pomogli.

Boji se zime koja u Čučerju, među bregovima i nadomak šume, zna biti izuzetno oštra, a ne bi bilo prvi put da im ralica zatrpa dvorište snijegom pa ne mogu izaći van. Velika briga je i plaćanje režija jer sad sve rade na struju, a račun za protekli mjesec iznosio je gotovo 3 tisuće kuna. Uz sve to, klima na koju se griju ne radi na temperaturama ispod nule pa im je načelnica nabavila strujne grijalice, a boji se i za zdravlje djece jer su dobili herpes po tijelu od stresa, piše 24sata.


Prije nekoliko tjedana Grad Zagreb im je dodijelio još dva kontejnera tako da sad ukupno imaju četiri, od kojih jedan novi služi kao dnevni boravak i kuhinja, a drugi manji ima toi-toi s tušem i WC-om te pločom za grijanje na struju.

Komentari