VELIKO SRCE ŽUPE U REMETAMA: Pomažu Banovini, preuzeli brigu o 67 obitelji s potresom pogođenog područja

Foto: Facebook/ Župa Remete

Kad je stradalima u potresu potrebna pomoć, ona dolazi sa svih strana i tu se vidi koliko su ljudi zapravo dobrog srca kada se nađu u nevolji. Svetište i župa Marijina uznesenja u zagrebačkim Remetama, koja je i sama stradala u potresu, pomaže Banovini, već su odvezli u osam kombija pomoć na ta područja te preuzeli brigu za 67 obitelji o kojima skrbi županijska Udruga oboljelih i liječenih od PTSP-a.

Kako je najavljeno, sutra voze pomoć na adrese stradalnika. Istodobno, dovoze građevni materijal te će obnoviti kuću stradalnika Jose Tomičića.

Obiteljska zajednica iz Remeta tim činom želi potaknuti sve župe koje su u mogućnosti da se uključe u pomoć i obnovu, ističe se u priopćenju i dodaje kako, nažalost, brojni hrvatski branitelji, posebno samci u poodmakloj starosnoj dobi neće za ovozemaljskoga života dočekati institucionalnu obnovu.

To je, ističe se, prepoznao remetski župnik dr. o. Antonio Mario Čirko koji je i sam iskusio potrese. Stao je na čelo zajednice za pomoć koja ide pomagati izravno stradalnicima, a njegovo geslo je „Kumstvo Zagovornice Hrvatske“.


Komentari