USRED PANDEMIJE DOBILI POVIŠICU OD 10 POSTO! ‘Ovaj dodatak potvrda je prepoznavanja i vrednovanja njihovog rada’

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL, Ilustracija

Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba svojim je djelatnicima koji pružaju skrb oboljelima od bolesti COVID-19 isplatio 10% veće plaće za studeni, poručio je gradonačelnik Milan Bandić putem Facebooka.

“Među njima su liječnici, medicinske sestre/tehničari, vozači te tehničko osoblje (spremačice, perači vozila) odnosno 75% zaposlenika, svi osim Uprave i zajedničkih službi. Svjesni tereta kojeg u borbi s epidemijom koronavirusa svakodnevno podnose naši zaposlenici, s ponosom možemo reći da je Zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba prvi i jedini u Hrvatskoj koji je s isplatom posebnog dodatka započeo već s obračunom plaće za mjesec studeni”, rekao je Bandić.

Početkom prosinca, Vlada RH donijela je Odluku o posebnoj nagradi radnicima u sustavu zdravstva koji obavljaju poslove vezane za pružanje zdravstvene skrbi pacijentim oboljelima od bolesti COVID-19 tako da će ovu praksu zagrebačka hitna nastaviti.

“Upravo oni koji u Zavodu svakodnevno, neovisno o težini i izazovnosti uvjeta, vrijedno rade, naša su najveća snaga te je ovaj dodatak potvrda prepoznavanja i vrednovanja njihovog rada i doprinosa”, zaključuje gradonačelnik.


Komentari