Urednica i novinarka Ljiljana Saucha više neće voditi Vijesti iz kulture: “Žele mlade ljude na ekranu”

Ljiljana Saucha: HRT

Dugogodišnja urednica i omiljeno TV lice, Liljana Saucha više neće voditi HRT-ovu emisiju Vijesti iz kulture. “Kada sam u četvrtak 17. rujna odradila Vijesti iz kulture, nisam znala da će mi to biti zadnje ovakvo pojavljivanje na ekranu u 37 godina dugoj HTV karijeri. U petak sam saznala da više ne vodim jer žele mlade ljude na ekranu!”, napisala je Saucha na svojem Facebook profilu. Pri tome je dodala i kako je sve to “novo normalno”, budući da do mirovine ima još 14 mjeseci.

O konkretnom razlogu Sauchinog odlaska, HRT se još uvijek nije oglasio, no novinarka je u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju izjavila da je o svemu obaviještena u petak u 15.05 sati. “Urednica redakcije me nazvala i prenijela poruku da od kada kreće nova shema trebaju na ekranu nova, mlada lica”, ispričala je Saucha, te nadodala da je urednica tu informaciju dobila od Katarine Periša Čakarun, ujedno i aktualne rukovoditeljice Informacijsko medijskoga servisa Hrvatske radiotelevizije.

Navedena odluka HRT-a uistinu je iznenađujuća, s obzirom na to da je Saucha većinu svoje karijere provela upravo na HTV-u vodeći niz emisija poput dječjih programa Moja ulica i Nedjeljno prijepodne. Radila je i na emisiji Ljiljana i ostali, te kao novinarka u emisiji Zagrebačka panorama. Sauchu pamtimo i kao voditeljicu emisija Dobro jutro, Hrvatska; Dobar dan, Hrvatska zemlja i ljudi, Hrvatska danas, a vodila je i prvu emisiju hrvatskog lota 1989. godine u sklopu emisije Fortuna. Pored svega navedenoga, Saucha je neizbrisiv trag u HRT-u ostavila u redakciji kulture, kada je od 2011. godine počela voditi emisiju Vijesti iz kulture.


Komentari