UHVATILA GA POLICIJA! Muškarac pozitivan na koronu pod utjecajem alkohola zaspao u Mercedesu

Ilustracija, Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Stožer civilne zaštite priprema novčane kazne za kršitelje mjera izolacije i samoizolacije, te ne nošenja zaštitnih masaka. No, izgleda kako dio građana ne mari za mjere, pa je sve veći broj ljudi koje policija zatekne s pozitivnim nalazom koronavirusa.

Tako su nedavno policijski službenici policijske uprave Zagrebačke na kolniku Avenije Marina Držića uočili su zaustavljeno vozilo marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka s uključenim motorom, a u kojem je vozač spavao. Autoophodnja na mjestu događaja utvrdila je da je 47-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom da bi se potom s njime zaustavio, bez gašenja motora, te zaspao.

Ispitivanjem prisutnosti alkohola, to jest mjerenjem količine alkohola u litri izdahnutog zraka utvrđeno je da je vozač prethodno upravljao vozilom pri koncentraciji od 1,57 g/kg alkohola u krvi.

Također kod sebe prilikom upravljanja nije imao ni vozačku ni prometnu dozvolu. Daljnjim provjerama, utvrđeno je da vozač ima na snazi izrečenu mjeru covid-19 liječenje na adresi boravka.


Po isteku mjere policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela “Širenje i prenošenje zarazne bolesti” te je donesena odluka kako će posebno izvješće biti podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Komentari