Uhićena dvojica muškaraca u Zagrebu zbog pokušaja teškog ubojstva

Zagreb.info

Dvojica muškaraca od 43 i 28 godina, osumnjičena za pokušaj ubojstva pucanjem iz vatrenog oružja, 7. siječnja u Slavonskom Brodu, uhićena su u Zagrebu, potvrdio je u subotu načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić.

U ovom incidentu višestruke ozlijede iz vatrenog oružja zadobio je 43-godišnji muškarac, a napad na njega policija vodi kao pokušaj teškog ubojstva. Dvojica napadača iz Slavonskog Broda uhićeni su u petak oko 14 sati u Zagrebu.

“Za ove dvije osobe od početka smo imali indicije da su počinili kazneno djelo teško ubojstvo u pokušaju. Nakon uhićenja službenici PU brodsko-posavske u suradnji s kolegama iz Zagreba obavili su pretragu iznajmljenog prostora u kojem su se nalazili. Tom prilikom pronađen je jedan poluautomatski i jedan automatski pištolj i nešto streljiva. Za jedan pištolj imamo indicija da je njime počinjeno kazneno djelo. Za drugi, automatski pištolj, bit će podnesena kaznena prijava zbog posjedovanja nelegalnog oružja”, rekao je Dražen Puljko, voditelj kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske.

Uhićeni dvojac već je prevezen u Slavonski Brod i bit će predani pritvorskom nadzorniku.


Pucnjava u Slavonskom Brodu, u kojoj je ranjen 43-godišnji muškarac, dogodila se 7. siječnja oko 19 sati u naselju Andrije Hebranga. Prevezen je u bolnicu s višestrukim ozljedama. Lokalni mediji naveli su tada da je žrtva dugogodišnji brodski ugostitelj, a pucnjava se dogodila u blizini ugostiteljskog objekta.

Komentari