UHIĆEN DRAŽEN BARIŠIĆ! Nakon skidanja imuniteta uhićen gradonačelnik Velike Gorice

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon ukidanja imuniteta u Velikoj Gorici uhićen je saborski zastupnik i gradonačelnik tog grada Dražen Barišić, javlja N1.

Podsjetimo, dvojica gradonačelnika iz HDZ-a i SDP-a u petak su se i formalno našli pod USKOK-ovom istragom zbog korupcije nakon što im je Sabor ukinuo imunitet čime je otvoren put istražnim tijelima da ih uhiti i pretraži njihove prostorije.

HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić time su se pridružili ostalih 11-ero osumnjičenika, uključujući direktora Janafa Dragana Kovačevića protiv kojih je istraga pokrenuta u četvrtak nakon cjelodnevnih pretraga.

Uz direktora Janafa, za kojega mediji tvrde da je bio obaviješten o uhićenju, istragom je obuhvaćen prvookrivljeni Krešo Petek, osnivač i stvarni voditelj poslovanja tvrtke Elektrocentar Petek koji je šefu Janafa i gradonačelnicima navodno davao mito kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.


Uz glavne aktere te korupcijske afere još se sumnjiče Vlado Zorić, Damir Vrbanc, Vatroslav Sablić, Vinko Grgić, Iva Šuler, Zvonko Maras, Tomislav Jelisavac, Mirjana Prodan, Katarina Gašparac i Ljubomir Perušić.

SABOR UKINUO IMUNITET: Počinje kazneni progon Dražena Barišića, Vinka Grgića i Darka Puljašića

Komentari