Udaljeni su nekoliko desetaka kilometara od Zagreba, a još uvijek nemaju vodu! Majka kroz suze: ‘Teško mi je zbog djece’

foto:pexels

Udaljeni su svega nekoliko desetaka kilometara od zagrebačkog glavnog trga, plaćaju sve doprinose, ali stanovnici Dankovca još uvijek nemaju svoju vodu. Vodu dobivaju jednom na mjesec putem cisterne pa moraju štedjeti svaku kap. 16 godina od Grada traže pomoć, i napokon je stigla. Slučajno ili ne, pred lokalne izbore, piše Dnevnik.hr.

“Slabo se kupamo idemo od kuće do kuće, već smo svima dojadili. Hvala Bogu da je netko izmislio vlažne maramice“, kazala je za Dnevnik.hr majka dvoje djece Melita Budak, iz Mjesnog odbora Dankovec i kroz suze nastavila: “Teško mi je radi djece, svatko želi svom djetetu normalne ljudske uvjete za život, a ne ovakav. Ja imam dvoje maloljetne djece, svi se kunu u branitelje, u njihova prava, svi se kunu u demografiju, a nikog apsolutno ne zanima kako mi tu živimo“.

Direktor vodoopskrbe i odvodnje obećava

“Stanovnici MO Dankovec koji trenutno nemaju vodu, a ni dosada je nisu imali jer nije bilo izgrađene vodoopskrbne mreže imati će vodu do sredine sljedeće godine, najkasnije do 1.9. 2021. godine“, rekao je Marin Galijot, direktor vodoopskrbe i odvodnje.


Komentari