U PRITVORU! Bolničarke iz KB Dubrava, koje su krale pacijente u teškom zdravstvenom stanju, završile iza rešetaka

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Zaposlenicama KB-a Dubrava, koje su pacijentima u teškom zdravstvenom stanju krale novčanike, kartice i nakit, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor.

Osumnjičenoj medicinskoj sestri (45) i bolničarki (51) pritvor je određen zbog opasnosti od kaznenog djela, priopćilo je tužiteljstvo, navodeći samo dob osumnjičenica.

Tužiteljstvo je izvijestilo da medicinsku sestru sumnjiči da je od 16. studenog 2020. pa sve do 19. veljače od više pacijenata koji su se liječili u KB Dubrava uzimala novac, bankovne kartice i druge vrijednije predmete čime ih je oštetila za nešto više od 26.000 kuna.

Policija je precizirala da je ona okrala četvero pacijenata u teškom zdravstvenom stanju, te da je dio ukradenog nakita prodala u poslovnicama za otkup zlata i potrošila novac.


Bolničarka je osumnjičena da je od 14. studenog 2020. pa sve do 15. siječnja od pacijenta uzela novčanik u kojem su bile bankovne kartice s kojima je u više navrata na bankomatima podignula više od 10.300 kuna. Terete je za pet kaznenih djela računalne prijevare od kojih su dva ostala u pokušaju jer su joj transakcije s karticama odbijene.

Mediji pišu da je potonja pomoću ukradene kartice, između ostalog, kupila par čizama u Sesvetama te da je krađu uočio sin u međuvremenu preminulog pacijenta, a koji je slučaj prijavio policiji.

Komentari