U PETAK STIŽU REZULTATI TESTIRANJA! Sudionici prvog pilot partyja zasad nemaju simptoma, Troskot: ‘Očekujemo popuštanje 1. lipnja’

Od prvog pilot domjenka prošlo je tjedan dana, a predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja Žakline Troskot otkrila je kako se osjećaju danas uzvanici. Podsjetimo, oko 80 gostiju družilo se bez maske i distance na terasi luksuznog bara u Strojarskoj.

Troskot je za Media Servis izjavila kako su se sudionici pilot-projekta testirali jutros te da rezultati stižu sutra. Dodaje i da nemaju simptome te se nada da je ovo put ka otvaranju i da neće biti daljnje potrebe za ovakvim projektima.

Objasnila je i kako je izgledala pilot svadba na kojoj je bilo 130 uzvanika od kojih su neki bili cijepljeni, neki su preboljeli koronavirus, a treći su imali negativan test.

”Bilo je glazbe, plesa i vlakića” prepričala je Troskot i otkriva da je bilo veselo, baš kao prava svadba, ali bez mladenaca.


Nadamo se popuštanju

”Nadamo se da će rezultati pilot-projekata pokazati da nije bilo zaraženih i očekujemo da Stožer od 1. lipnja popusti epidemiološke mjere”, poručila je.

Vjeruje da će se ugostiteljski objekti otvoriti do kraja i očekuje da će se moći organizirati svadbe i domjenci.

“Nemam potpunu informaciju o tome hoće li cijepljenje biti uvjet za boravak u ugostiteljskim objektima, ali vjerujem da je namjera da otvaranje krene s takvim modelom, po uzoru na ostatak Europske unije”, tvrdi Troskot.

Predsjednica udruge na samom je kraju intervjua usporedila je poticaje za opstanak ugostitelja u Hrvatskoj naspram ostalih zemalja.

”Zasigurno su u drugim zemljama imali bolje ekonomske mjere s obzirom na to da su ugostitelji i sve druge djelatnosti koje su morale biti zatvorene u lockdownu dobivali 75 posto od prometa za 2019. godinu. Mi nismo dobivali ni blizu toliko. Nismo zadovoljni pragovima koje je vlada postavila, a koji se moraju ostvariti za dobivanje potpore”, zaključuje.

Komentari