U manje od 48 sati prikupljen novac za preminulog umjetnika. Roman će biti dostojno pokopan

foto:Facebook

Na Facebooku je jučer pokrenuta grupa u kojoj prijatelji umjetnika Romana Wagnera pokušavaju prikupiti sredstva za njegov pokop, a u manje od 48 sati prikupilo se deset tisuća kuna za pokop Romana Wagnera, koji je 11. srpnja poginuo u prometnoj nesreći.

S obzirom na to da u Hrvatskoj nema živih članova obitelji, njegovo tijelo je prema službenoj proceduri prebačeno na odjel Sudske medicine na Šalati. Tamo se još uvijek nalazi, iako je od nesreće prošlo više od dva mjeseca.

“Dragi dobri ljudi! Skupili smo dovoljan iznos za Romanov sprovod. Molimo vas, nemojte više uplaćivati!

Hvala svima od srca. Pokrenuvši ovu stranicu, željeli smo doprijeti do ljudi koji su poznavali Romana. Htjeli smo si samo malo olakšati financijski teret ukopa jer nismo bogataši. Nadali smo se maloj pomoći oko ukopa jer neki od nas jedva krpaju kraj s krajem. Ovo je zaista nadmašilo sva naša očekivanja, i želimo svima poručiti: od srca vam hvala!”, objavljeno je jutros na stranici Roman Wagner – ispraćaj.


Organizatori akcije višak prikupljenog novca namjeravaju uplatiti u dobrotvorne svrhe.

“Sav preostali novac donirat ćemo organizaciji koja se brine za ugrožena bića. Roman je obožavao pse, i sigurni smo da bi to želio. Tek ćemo sutra, u ponedjeljak, znati s kojim iznosom raspolažemo, i onda ćemo uložiti pametno i informirano u neku poštenu organizaciju koja će zaista s tim novcem pomoći životinjama i ljudima”, napisali su.

Poginuo je mladi zagrebački umjetnik. Prijatelji prikupljaju novac za ispraćaj, jer mladić nema obitelj

Komentari