U DOMU ZA STARIJE OSOBE MAKSIMIR: Otvoren novi Odjel za oboljele od Alzheimerove bolesti!

Dom za starije osobe Maksimir bogatiji je za novi Odjel za osobe oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije.

U četvrtak 12. siječnja u Domu za starije osobe Maksimir gradonačelnik Milan Bandić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Maja Pletikosa i predsjednica Odbora za zdravstvo Gradske skupštine Ana Stavljenić Rukavina, otvorili novi Odjel za osobe oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije.

maksimir dom

“Sretan sam i ponosan što danas otvaramo novi Odjel. U prvoj polovini ove godine ćemo naći kvalitetno rješenje za smještaj gotovo 300 oboljelih od Alzheimerove bolesti, ukupno s već otvorenim odjelima i s onima što ih planiramo otvoriti”, rekao je gradonačelnik Bandić.


“Sljedeći je na redu Dom za starije sv. Ana u Sloboštini u kome će čak 40 starijih osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti naći smještaj te Dom Ksaver gdje će se smjestiti 30 osoba”, najavila je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna.

maksimir dom5

Kako je objasnila Jasminka Dlesk Božić, ravnateljica Doma Maksimir, novi Odjel je na prvome katu i pruža smještaj za 10 osoba u 6 stambenih jedinica prikladno opremljenih i uređenih te maksimalno prilagođenih korisnicima.

Istaknula je da je adaptaciju dijela postojećeg prostora financirao Grad Zagreb te je zahvalila gradonačelniku na osobitoj senzibilnosti koju pokazuje za potrebe osoba starije životne dobi.

Komentari