TKO JE SLJEDEĆI ZA GULJENJE KRUMPIRA? Juričan opleo po Šostaru, ‘mažnjavalo se na veliko’, kaže

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Dario Juričan, još uvijek nesuđeni gradonačelnik svemira, obratio se Zvonimiru Šostaru, ravnatelju NZJZ-a, u svom najnovijem, kako ga sam naziva, ljubavnom pismu, a koje prenosimo u cijelosti:

“Dragi moj Zvonimire Šostaru, ravnatelju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, slušam te jučer kad te se, kao uvaženu osobu, prizvalo na javnu televiziju i kako si tamo mudro zborio: „Očekujemo da ćemo moći normalno živjeti nažalost tek na jesen (…) Ne brinemo se dovoljno o jednom drugom aspektu zdravlja, a to je mentalno zdravlje.“

Dok si ti, Uskokova mušterijo, gugutao po HRT-u, istovremeno je na Županijskom sudu u Zagrebu održano ročište na suđenje za aferu Suhi led, gdje si prvooptuženi. Vidi Zvone, tvoje suđenje, ali baš nikog ne zanima. Nije bilo niti jednog optuženika, a odvjetnik trećeoptuženog, Ivo Farčić, čak je zaboravio doći jučer, pa ga je strpljiva sutkinja Valentić ljubazno pričekala.

(Ivo je inače moj heroj, kad je nedavno bio na RTL-u rekao je za svog drugog klijenta, legendu zagrebačke klupske scene, Dragana Kovačevića: „Sve mi ovo izgleda kao zaplet neke krim serije! Ja i Dragan smo u čudu!”)


Maro Mihočević iz Odvjetničkog društva Mihočević & Bajs poslao je svog čovjeka da tamo zastupa Grad Zagreb, koji je, nota bene, u svim procesima pajdama iskazao da nema štete za Grad… Taj Grad šalje svoje odvjetnike čak i na suđenje Miljenku Benku u aferi Čistoća, iako tamo Uskok ne navodi štetu prema Gradu. Ali pinkica curi… Ima se, može se, zašto ne bi svi dodatno zaradili? Odvjetnici Grada na svim suđenjima pajdama dolaze kao gljive, ne postavljaju pitanja, bilježe satnicu i skupo naplaćuju to gljivarenje opljačkanome Gradu.

Iako tvoje suđenje ne zanima ni tebe, meni je to, moram ti priznati, prvorazredna poslastica. Moj Zvone, da podsjetim: prema navodima Uskoka, u aferi Suh led mažnjavalo se na veliko kroz fiktivno čišćenje objekata metodom ‘Suhi led’. Sve je to išlo uz tvoje znanje i tvoj veliki blagoslov, kao tadašnjeg pročelnika Grada Zagreba za zdravstvo.

Tvoj pajdo Davor Ljubić, vlasnik tvrtke koja je marljivo suholedila po Zagrebu, vodio te na pecanja. Kupa ili Gacka su za dečke vašeg kalibra bezveze, pa ste potegnuli u Norvešku, a potom i u Ugandu. Drago mi je čuti da je u ta pecanja s vama išao i Miro Laco, šef kabineta gradonačelnika Bundića – samo vam je još Milan falio pa da zakartate belu usred Afrike.

Skupi će te koštati dokumenti pronađeni kod Bundića prilikom njegova uhićenja u aferi Agram 2014., a iz kojih proizlazi da je taj šef svih pajdi s Lacom dogovarao detalje o poslovima s Ekotoursom. Pritom je na jednom radnom dokumentu, kako je Bundić poslije sam potvrdio, rukom napisao koliku cijenu pojedinih čišćenja treba ugovoriti.

Pecali ste vi dobro, jako dobro, moj Zvone i upecali, prema navodima Uskoka, 39 milijuna kuna. Čestitam! Samo niste baš puno pametni, dobri moj Zvone, jer sudski vještak kaže da ste upotrijebili svega 220 kila suhog leda, a da se posao izvrši onako kako ste ga vi geniji u papirima posložili trebalo je 298 tona! Šta ćeš, tko dela taj i griješi.

Analizirale su se na legionelu četiri sportske dvorane, da bi se tvojom odlukom suholediralo njih 12! Čak se i svjedoci, uz grdnu muku, zapisnike Uskoka i uz neprestano ponavljanje sutkinje da je lažni iskaz kazneno djelo, prisjećaju detalja koji ti ne idu u prilog.

Kuhan si i pečen, moj Zvone. Inače lajkam i odabir lokacije tvog dodatnog brloga. Vesela se ekipa našla na Gračanskoj cesti. Milan Bundić imao je tajni stan za provode na broju 145f, samo što je on iskoristio pajdu Brzicu da kupi taj stan, pa je time formalno pravno izbjegao etiketu da je stan njegov. Tebe pak boli kuki pa si stan nasuprot njegovog na Gračanskoj cesti stavio na svoje ime. Inače, Brzice su nedavno taj stan, koji je Bundić koristio i kojim je raspolagao, prodali kupcu iz Končanice kraj Daruvara. Stan je kupila kćer HDZ-ova načelnika Končanice Zlatka Bakunića.

U susjedstvu tebe i Bundića stan je imala i Kristina Krpina, Pripuzova desna pravna ruka u CIOS-u. Pajde blizu, pajde uvijek skupa.

Osobno, najviše lajkam testna ispitivanja zraka prilikom požara u Zagrebu koje analizira tvoj zavod Andrija Štampar. Prilikom jednog od najvećih požara 2014., u CIOS-u tvoj Zavod je rekao da nema štetnih plinova karakterističnih za požare, da nema otrovnih policikličkih aromatskih ugljikovodika (PAU) ni benzopirena (BaP), iako je u CIOSU gorila plastika s automobila (polimerni branici), a produkt gorenja plastičnih masa su upravo otrovni policiklički aromatski ugljikovodici i benzopiren. Benzopiren ima izraženo kancerogeno i mutageno djelovanje. Iako vatrogasce nisi mogao vidjeti od gustog, smrtonosnog dima, prema Zavodu tamo nije bilo štetnih plinova.

Zvone, ajde, jer te barem malo sram? Boli tebe kuki, debela si ti koža moj Zvone. A očekuje se da javnost usred ozbiljne korona krize vjeruje jednom stručnjaku kao što si ti? Dajte najte! Da ti rezimiram što te čeka, moj Zvone:

Državni odvjetnik Tolnaj predbilježio se na Kvatriću, gdje je središte Uskoka, siguran u tvoju osuđujuću presudu, kod lokalnog mesara, za janjetinu koja će pod žar negdje u listopadu, jer kako si sam rekao, moj Zvone, očekujemo da će se na jesen normalno živjeti.

Netko u ovoj državi mora i odležati. A to neće biti samo janjetina. I dok ćeš ti guliti krumpire u kazneno popravnoj ustanovi otvorenog tipa, tvoj pajdo Bundić osigurao se BiH putovnicom i čeka kada će klisnuti i otkopati lovicu u gudurama Pogane Vlake. Lijepo pomlađenog botoxom, u BiH ga čeka vrli novi svijet!

A što se tebe tiče, moj Zvone, dozvoli da te citiram: „Ne brinemo se dovoljno o jednom drugom aspektu zdravlja, a to je mentalno zdravlje.“ Tvoja robija, Zvonimire Šostaru, dio je našeg mentalnog ozdravljenja.

Dario Juričan, gradonačelnik svemira ,#vratimozg”, kaže Juričan, gorki kritičar “Bundićevog pajde kojem se pecalo”.

Komentari