TKO JE SERGIJE IVANOVIĆ? Bandićev misteriozni prijatelj s adresom u Dubaiju ugostio je u subotu gradonačelnika na večeri, tvrde

Foto: Bruno Konjevic / COPIX

Milan Bandić iznenada je preminuo od srčanog udara 28. veljače. Umro je u kući prijatelja Sergija Ivanovića, s kojim ga je povezivao propali projekt Zagrebački Manhattan.

“U potpunom sam šoku jer prijatelj mi je umro u mojoj kući. Teško je to, još uvijek ne vjerujem da se to dogodilo”, ispričao je nakon Bandićeve smrti potreseni Ivanović.

“S Milanom sam se družio u subotu gotovo cijeli dan. Bili smo zajedno od podneva sve do 15 sati, a onda je samo na kratko otišao na neki ručak u Brezovicu. Potom je došao kod mene s Gzimom Redžepijem i tako smo nastavili s druženjem. Razgovarali smo o običnim, ne političkim, temama čak i o visibabama koje su ove godine prerano procvale”, ispričao je Ivanović detalje posljednje zajedničke večeri za Jutarnji list.

Sergije Ivanović ime je koje se rijetko pojavljivalo u javnosti. Dolaze iz bogate obitelji. Otac Pero bio je direktor trgovačkog lanca Slavija u doba Jugoslavije. Slaviju je kasnije preuzeo Miroslav Kutle i preimenova ju u Dionu, koja je danas kao Dinova-Diona dio Ultra gros grupe.


Sergije Ivanović krenuo je očevim stopama i postao poduzetnik. Do danas je vodio 13 tvrtki, od kojih je jedna završila u likvidaciji, jedna u stečaju, a dvije su brisane, navodi Index. Trenutno je zastupnik Nikea za Hrvatsku, a s Bandićem ga povezuje propali projekt Zagrebački Manhattan.

Ivanovićeva službena adresa nalazi se u Dubaiju, odakle su bili i investitori u Zagrebački Manhattan. Mohamed Alabar, vlasnik Eagle Hillsa kojem je upravo Ivanović bio savjetnik planirao je investirati u Zagrebački Manhattan.

Projekt je trebao potpuno izmijeniti vizuru Novog Zagreba. “Grad u gradu” na milijun i 165 tisuća četvornih metara dobio je Eagle Hills na natječaju od samo 15 dana, a Bandić im je potpisao obećanje da će sve potrebne izmjene dokumentacije napraviti u roku od osam mjeseci. Zbog suradnje na Zagrebačkom Manhattanu Bandić je svojedobno otputovao u Dubai, gdje je Burj Khalifa zasjala u hrvatskim bojama.

“Ja sam išao 60 kilometara u pustinju prema najbogatijem čovjeku Dubaija koji je težak, pazite ovo, 6.5 milijardi dolara, ponovit ću: šest i pol milijardi dolara. Znate li vi koje su to novci”, pričao je tada Bandić. Međutim, velebni plan je propao kada je srušen na Skupštini grada Zagreba.

Bandićevo prijateljstvo s Ivanovićem uspjelo je nadživjeti propali projekt, a Sergije Ivanović spominjan je i u optužnici Josipu Antiću Zefi za iznudu tešku više od 500 tisuća eura danas pokojnog Davora Golubića.

Komentari