Svjetski poznati chef emisiju snimao u Zagrebu, a snimke našeg Dolca obišle su svijet

Prirodne ljepote, tradicija, kultura i naravno kulinarski specijaliteti Hrvatske bili su tema čak četiri epizode poznate kulinarske emisije “Recepti oca Lea”. Navedena emisija ima višemilijunski doseg gledatelja diljem svijeta posredstvom Eternal Word Television Networka (EWTN). Doseg ove medijske mreže  prostire se na čak 11 televizijskih kanala i samim time 275 milijuna televizijskih kućanstava u više od 145 zemalja.

Vjera i hrana glavna su okosnica kulinarske emisije oca Lea Patalinghuga, koji je ujedno i pohađao poznatu talijansku kulinarsku školu Cordon Bleu Perugia.  U “Receptima oca Lea” gledatelji osim pripreme vrhunskog obroka imaju prilike naučiti i nešto više o vjeru, te povezanosti povezanosti hrane s Crkvenim naukom.

U epizodama koje su snimane u Hrvatskoj predstavljene su zagrebačka katedrala, njezina riznica i vječni dom blaženog Alojzija Stepinca, mjesto brojnih kulinarskih inspiracija – tržnica Dolac, samostan Lužnicu, hrvatsko nacionalno marijansko svetište Majke Božje Bistričke kao i prekrasne turističke lokacije Zadra, kulturna i vjerska baština katedrale svete Stošije, nedovoljno poznato svetište svetog Šimuna starca u kojem se čuva sarkofag s njegovim tijelom, skrivena klauzurna tajna benediktinskog samostana i muzeja te dalmatinska ravnica kraljevskih vinograda.

Navedene snimke hrvatskih ljepota obišle su svijet 


Ove snimke hrvatskih ljepota koje su obišle svijet, živopisna su turistička i hodočasnička razglednica Lijepe Naše. Hrvatska kuhinja Kao i uvijek, u “Receptima oca Lea” najvažniji ‘sastojci’ su ljudi i njihove životne priče, koji su gosti njegove svake emisije. Kao iskustvo druženja s ljudima koje je ponio iz Hrvatske – otac Leo je istaknuo – važnost vjere i obitelji u našoj kulturi te nada koja nikad ne može biti ugašena, što dokazuju preživljene ratne strahote prošlog stoljeća. Ova emisija koju možete pratiti na Laudato televiziji oduševit će vas kulinarskim umijeća oca Lea koji s lakoćom spaja okuse i mirise, prirodne i kulturne ljepote Zagreba i Zadra. Posebno je zanimljivo što nova sezona započinje ljepotama Hrvatske koja ga je potpuno očarala. Zanimljivi su mu bili naši specijaliteti, ali je puno naučio i o načinima spravljanja nekih jela koja se tradicionalno nalaze na blagdanskim trpezama u Hrvatskoj.

KREMA ZA KOLAČE I TORTE OD SAMO DVA SASTOJKA! ‘As iz rukava’ kojeg obožavamo! Ne morate ni zapisati koliko je jednostavno!

 

Komentari