‘Svi koji su legalno došli do posla u Holdingu i Upravi ne moraju brinuti za svoja mjesta’ Pavičić Vukičević o zapošljavanju preko veze

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević gostovala je u emisiji Hrvatskog radija Intervju tjedna.

Komentirala je istragu okolnosti smrti Milana Bandića kazavši da institucije rade svoj posao, te da je na njoj posebna odgovornost.

“Mislim da obitelj ima pravo žalovati u miru i dostojanstvu i ja ću se truditi da im to omogućim”, kazala je.

“Ja sam u ovome poslu 24 godine. Imam potrebu u ova dva mjeseca pokazati što smo sve radili, imam potrebu biti uz svoje kolege, pokazati projekte koji su istinska preobrazba grada. Mi smo samo prošli tjedan otvarali radove i bili na otvorenju dječjeg vrtića”, govori Pavičić-Vukičević.


Dotaknula se i zapošljavanja preko veze u Gradskim upravama kazavši da je to uistinu bilo tako, to bi se vidjelo na lokalnim izborima.

“Mi kao zagrebačka stranka te dobre rezultate najbolje postižemo samo na lokalnim izborima. Da smo mi baš takva sprega, valjda bi se to vidjelo na svakom koraku. Ja to ne mogu prihvatiti. Ja nisam istraživala prezimena ljudi koji rade ovdje ili ondje. Svi oni koji su na legalan i legitiman način zaposleni u Holdingu i Upravi, a ja vjerujem da su svi, ne trebaju se brinuti za svoja radna mjesta”, naglasila je te zagarantirala  besprijekornu javnu uslugu u ova dva mjeseca.

Grad nije pred bankrotom“, poručila je.

Komentari