SVI BANDIĆEVI KVADRATI: Nekoliko luksuznih stanova čije je vlasništvo bilo upitno

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Smrt Milana Bandića u 66. godini života šokirala je hrvatsku javnost. Iza sebe je ostavio brojne nekretnine, a iako mu je imovinska kartica prazna, posjedovao je nekoliko kuća i stanova, te nekoliko nekretnina o čijem se stvarnom vlasništvu još raspravlja.

Stan u Bužanovoj u kojem je živio posljednjih godina prepisao je supruzi Vesni, što je učinio i njegov brat Drago na kojeg je formalno glasio susjedni stan.

Drago Bandić je svojedobno izjavio da je uspio kupiti stan u Bužanovoj, kao i nekretnine u Njemačkoj jer je vlasnik građevinske tvrtke. Provjerom podataka na trgovačkom sudu Jutarnji list utvrdio je da to nije istina, te kako je Drago priuštio stan te ga potom poklonio bratovoj ženi. Riječ je o penthouseu koji je spojen u jedan stan, a vrijednost mu se procjenjuje na najmanje 3.5 milijuna kuna.

Istražitelji Uskoka pronašli su tri stana koji su glasili na građevinske tvrtke Geoprojekt, Paron i Zagrebgradnja. Od njih je Bandić preuzeo nekadašnja gradska zemljišta, a potom su ih je kupio bračni par iz Imotskog za 3.4 milijuna kuna. Silvana i Mate Brzica  stanove su kupili gotovinom kojoj nije bilo moguće utvrditi podrijetlo.


Mate je kupio stan na Krugama površine 95 kvadrata od tvrtke Geoprojekt za 1.35 milijuna kuna. Od iste tvrtke kupio je i stan u Horvaćanskoj od 78 kvadrata za 918.000 kuna, a zatim je za garažu potrošio još 131.000 kuna, prenosi 24sata.

Mate i Silvana nisu nikada bili upisani kao vlasnici, a otkriveno je da se Bandić služio njima. Uskok je nakon Bandićevog uhićenja pokrenuo blokadu njegove imovine, ali su skinute jer su svi rokovi probijeni dok je Bandiću suđenje još trajalo.

Osim stanova u Zagrebu, Bandić je investirao u nekretnine i u rodnoj Hercegovini. Jednu od njih u Poganoj Vlaci koristila je Bandićeva pokojna majka Blagica. Tu je i kuća u Cerovu Dolcu, u potpunosti uređena u kamenu za koju mještani tvrde da joj je upravo Bandić bio investitor. Kuća zjapi prazna, a Milanov njegov rođak Toni Bandić tvrdi da je njegova.

Brzice su nakon skidanja blokada brzo prodali sporne stanove, a svi su bili i luksuzno uređeni. Bandić je stan u Bužanovoj opremio luksuznim Fendi namještajem, kao što su sofa od 20 tisuća eura i kuhinja od 50 tisuća eura.

Komentari